Efectes de la pandèmia

Els casos de psicosi augmenten un 75% a Anglaterra després del confinament

  • Dels 7.813 casos del maig del 2020 s’ha passat als 13.000 del mateix mes del 2021

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos de psicosi s’han disparat els últims dos anys a Anglaterra, coincidint amb la pandèmia de coronavirus i el confinament. Segons dades de les autoritats sanitàries, la NHS, que ha recollit el diari britànic ‘The Guardian’, entre abril del 2019 i abril del 2021 hi va haver un augment del 75% en el nombre de persones derivades als serveis de salut mental pel seu primer episodi de psicosi.

Gran part de l’augment de casos han sigut diagnosticats durant aquest últim any, després del primer confinament, segons les dades analitzades per l’organització benèfica Rethink Mental Illness. El maig del 2021 es van realitzar 13.000 derivacions, mentre que el maig anterior n’hi va haver 7.813, un augment del 70%.

La psicosi pot produir al·lucinacions i deliris. A més, pot ser un símptoma d’una malaltia mental com l’esquizofrènia, el trastorn bipolar o una depressió greu. De tota manera, també pot venir desencadenada per un fet traumàtic, estrès extrem o abusos d’alcohol o drogues.

Ansietat i depressió

Notícies relacionades

L’oenagé Rethink Mental Illness ha instat el Govern de Boris Johnson a augmentar la inversió en la intervenció preco per a la psicosi amb l’objectiu d’evitar un deteriorament més gran de la salut mental. L’entitat remarca la importància de l’accés ràpid al tractament per prevenir nous episodis de psicosi i reduir el risc de desenvolupar malalties mentals greus.

Un estudi portat a terme pel professor Damian Santomauro, de la Universitat de Queensland (Austràlia), mostra que l’ansietat i la depressió a tot el món van augmentar el 2020, amb 76 milions de casos addicionals d’ansietat i 53 milions de trastorns depressius. Actualment, segons l’OMS, a escala mundial aproximadament 280 milions de persones tenen depressió.