Astronomia

Lluna de sang: quan i com veure-la

El pròxim 19 de novembre es produirà un eclipsi lunar parcial

Lluna de sang: quan i com veure-la

Reuters / Mike Blake

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El calendari astronòmic del 2021 ha vingut marcat per diversos esdeveniments, com l’eclipsi lunar del mes de maig passat, també conegut com a Lluna de sang, que es repetirà (parcialment) el pròxim novembre.

Aquest fenomen astronòmic té lloc quan el Sol, la Terra i la Lluna es troben alineats de manera que l’ombra del nostre planeta cobreix en la seva totalitat la faç de la Lluna. La llum solar que aconsegueix travessar l’atmosfera es refracta cap a la part de color vermell i es projecta sobre la superfície lunar, fent que aquesta es vegi en un to ataronjat o vermellós.

Amèrica del Nord

El pròxim 19 de novembre es produirà un eclipsi lunar parcial, l’últim d’aquest any, que podran apreciar els observadors d’Amèrica del Nord (principalment), a més de Sud-amèrica, Austràlia i parts d’Europa i Àsia.

Notícies relacionades

Tot i que tècnicament és un eclipsi parcial, fins al 95 per cent de la lluna plena estarà tapada per l’ombra de la Terra. Durant la fase màxima, hauria de semblar breument un eclipsi total, cosa que significa que el disc lunar podria mostrar tons taronges o vermells, l’anteriorment esmentada Lluna de sang.

L’eclipsi començarà a les 2.18 del matí EST (8.18 en hora peninsular espanyola) i l’ombra de la Terra embolicarà la superfície visible de la Lluna a les 4.02 del matí EST (10.02 en hora peninsular espanyola).

Temes:

Lluna Astronomia