Necessitat d’espai per als agents

El Govern central estudia mantenir les cabines de peatge a la Jonquera per a controls excepcionals

Control policial a la Jonquera, el març del 2014.

Control policial a la Jonquera, el març del 2014. / EFE / ROBIN TOWNSEND

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern espanyol estudia com mantenir part de les cabines de l’AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà) per si cal fer controls a la frontera en situacions excepcionals. El subdelegat de l’Estat a Girona, Albert Bramon, diu que cal «trobar una alternativa» i habilitar una zona on la policia pugui apartar els vehicles. Per això, reconeix que la demolició de les estructures actuals es retardarà i que no es podrà fer aquest 2021. Bramon també confia que d’aquí un any, com a màxim, s’hagi trobat una solució definitiva.

Notícies relacionades

El subdelegat de l’Estat a Girona ha admès que es va precipitar quan, al setembre, va anunciar que les cabines de peatge de l’AP-7 desapareixerien en tres mesos. Ara s’ha mostrat més cautelós, però sí que ha remarcat que a la Jonquera s’haurà de mantenir alguna estructura (o bé fer-ne de noves) a la zona troncal de peatges. Bramon ha explicat que és necessari que la policia disposi d’una zona «on poder apartar els cotxes» en cas que calgui fer controls de trànsit arran de situacions excepcionals. Ha posat com a exemples un nou tancament de fronteres (com el que hi va haver arran de la pandèmia) o nevades, com la que es va viure el 2010.

«És necessari que hi hagi alguna alternativa», ha insistit. El subdelegat ha explicat que, de fet, la Direcció General de Carreteres ja treballa conjuntament amb els cossos policials per veure què cal fer a l’AP-7. I confia que, d’aquí un any com a màxim, ja hi hagi una solució definitiva. «En aquest cas, no es tracta simplement de retirar les taquilles i asfaltar; cal que hi hagi un projecte, que s’ha d’aprovar, i això ho retarda una mica més», ha dit Bramon.

Temes:

Autopistes