DEL 19 AL 27 DE NOVEMBRE

El Gran Recapte d’Aliments només acceptarà donacions monetàries

zentauroepp41150366 barcelona  30 11 2017   este viernes  a las 9 00 horas  se d171205102957

zentauroepp41150366 barcelona 30 11 2017 este viernes a las 9 00 horas se d171205102957 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

 La 13a edició del Gran Recapte d’Aliments, que se celebrarà entre el 19 i el 27 de novembre promogut pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, repeteix el format ideat l’any passat per la pandèmia i només acceptarà donacions monetàries en els diferents punts de recollida, que en aquesta edició incorpora també el petit comerç.

En un comunicat aquest dijous, el Banc dels Aliments ha explicat que la «gran novetat» d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç perquè, gràcies a una aplicació que utilitza tecnologia ‘blockchain’, es pot digitalitzar tot el procés de donació.

Mitjançant l’aplicador mòbil, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri perquè, una vegada finalitzada la campanya, adquireixin els productes d’alimentació amb el saldo disponible a cada establiment.

El director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha reconegut que la incorporació del petit comerç era un «tema pendent» per al Gran Recapte i l’aplicació és una bona fórmula per crear xarxa amb les entitats socials de l’entorn dels comerços.

La taxa de pobresa a Catalunya segons l’Institut d’Estadística de Catalunya –en dades recollides en el mateix comunicat– és del 26,3%, 6,2% en el cas de la pobresa severa.

Des de principis d’any, el Banc dels Aliments ha distribuït més de 23 milions de quilos de menjar; un context en el qual, per a la presidenta de la Fundació Banc dels Aliments, Roser Brutau, el Gran Recapte és «imprescindible».

Formes de participació

Notícies relacionades

A més, la relaxació de les mesures sanitàries permeten aquest any la participació del voluntariat, que segons han explicat, serà present en els punts de recollida el 19 i el 20 de novembre, a fi d’«animar la ciutadania a fer donacions en les línies de caixa», acció per a la qual preveuen que necessitaran uns 10.000 voluntaris.

A més del voluntariat i les donacions monetàries en caixa als supermercats o mitjançant el petit comerç, el Gran Recapte també ha obert una pàgina web per fer donacions des de l’11 de novembre fins a l’11 de desembre i un codi per fer transferències per Bizum com a formes de participació. En l’edició anterior, es van recaptar més de 7 milions d’euros que han permès proveir més de 5 milions de quilos de menjar, tant bàsics com ara l’oli, la llet, la pasta i l’arròs, com altres aliments d’alt valor nutritiu com els ous o el pollastre, segons ha detallat l’entitat.