Després de renunciar com a bisbe

Xavier Novell demana els papers per casar-se pel civil

  • Segons fonts pròximes al jutge de pau, el bisbe emèrit de Solsona i Sílvia Caballol van cursar la petició el 7 d’octubre passat

Xavier Novell demana els papers per casar-se pel civil
1
Es llegeix en minuts

Xavier Novell, bisbe emèrit de Solsona, i Sílvia Caballol, l’escriptora per qui el religiós hauria deixat el càrrec, han demanat els papers per poder casar-se pel civil, segons han confirmat a la redacció d’aquest diari fonts pròximes al jutge de pau, Jaume Bransuela Alsina. La petició va ser cursada al Registre Civil de Súria el 7 d’octubre passat.

Notícies relacionades

Novell sorprenia el 23 d’agost passat a l’anunciar la seva renúncia com a bisbe de Solsona. Renunciava per uns motius «estrictament personals» dels quals no donava més detalls. Dues setmanes després va transcendir que va ser perquè el bisbe emèrit manté una relació sentimental amb Sílvia Caballol, una psicòloga i escriptora bagenca, segons va avançar el portal Religió Digital i van confirmar a Regió7 fonts de l’entorn de la parella. Fins ara, cap dels dos ha fet declaracions.

L’exprelat i la seva parella es porten 14 anys de diferència. Novell, que, amb 41 anys el 2010, es va convertir en el bisbe més jove d’Espanya, té ara 52 anys mentre Caballol va néixer el 1983 a Súria. El bisbe ha estat vivint en un pis de la carretera de Santpedor de Manresa.