En joves d’entre 14 i 16 anys

L’Ajuntament de Madrid traslladarà a la fiscalia els comes etílics dels ‘macrobotellons’

  • Considera que es tracta de persones «molt joves» i és «responsabilitat de les famílies» saber com estaven els seus fills

L’Ajuntament de Madrid traslladarà a la fiscalia els comes etílics dels ‘macrobotellons’

EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Madrid traslladarà a la Fiscalia de Menors la informació dels comes etílics que s’han produït durant els ‘macrobotellons’ que s’estan celebrant a la ciutat, ja que hi acudeix gent «molt jove» i és «responsabilitat de les famílies» saber en «quina situació han trobat els seus fills».

Així ho ha manifestat a Onda Madrid la delegada de Seguretat i Emergències de l’ajuntament, Inmaculada Sanz, que s’ha referit a aquests ‘macrobotellons’ ressaltant la precoç edat de les persones que es concentren, moltes de 14, 15 i 16 anys.

Dissabte de la setmana passada, igual que aquest, la Policia Nacional va haver de desallotjar una zona del parc de l’Oeste, on s’havien concentrat «diversos milers» de joves per fer ‘botellon’ i on van ocasionar danys a vehicles i mobiliari urbà.

Els sanitaris de Samur-Protecció Civil van atendre al lloc 10 persones per intoxicacions etíliques, 20 per lesions traumàtiques per baralles i tres per ferides per arma blanca.

Sanz ha assegurat que en aquestes convocatòries s’ha desplegat un equip d’agents tutors perquè en cas que es produeixin intoxicacions etíliques en menors d’edat, després de ser atesos pels sanitaris, iniciïn els expedients de protecció per a la seva remissió a la Fiscalia de Menors.

La delegada ha reconegut que divendres passat a la nit «es van poder controlar bastant bé» les concentracions, però que hi va haver «complicacions importants» dissabte dia 2 al parc de l’Oeste.

Incidents importants

Sanz ha explicat que al final del ‘botellon’ un grup d’unes 200 persones van provocar «incidents importants». «Estem preocupats per aquestes situacions», ha lamentat, tot i que ha remarcat que són temes que tenen més a veure amb desordres públics.

La delegada ha dit que «en alguns casos» sí que estan identificats els que provoquen els incidents, ja que són «sospitosos habituals», però també hi participen persones que no hi estan registrades.

Notícies relacionades

Així mateix, ha confirmat que a aquests ‘macrobotellons’ assisteixen membres de bandes juvenils per robar o lesionar greument altres joves, uns fets que estan sent investigats per la Policia Nacional, però aquestes persones no estan relacionades amb els incidents que es produeixen després.

Sanz ha avançat que es continuaran incrementant els dispositius de seguretat, però ha criticat que a Madrid hi ha un dèficit de 1.500 policies i per això seguirà exigint al Govern de Pedro Sánchez «més implicació», ja que «no són qüestions de convivència», però sí d’«ordre públic».