Al parc de l’Oeste

La policia deté 44 persones per aldarulls i robatoris en un ‘macrobotellon’ a Madrid

  • Dissabte a la matinada van ser detingudes 12 persones de les que hi van acudir convocades per xarxes socials

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut la matinada d’aquest diumenge 44 joves a Madrid durant un ‘macrobotellon’ al parc de l’Oeste, al districte de Moncloa, després d’aldarulls violents i nous robatoris d’adolescents que estaven allà congregats.

Dissabte a la matinada també van ser detinguts 12 joves al parc de l’Oeste, on es van reunir nombroses persones convocades per les xarxes socials, segons les primeres investigacions.

Cap a les 2 de la matinada, efectius de la Policia Nacional van acudir al parc de l’Oeste perquè diverses persones protagonitzaven desordres públics, segons han informat fonts de la Prefectura Superior de Policia Nacional. Quan els agents van arribar-hi, diversos grups de persones van començar a llançar ampolles i altres objectes.

Diferents delictes

Després d’aquests aldarulls, la Policia ha detingut 12 persones per robatori amb violència, 4 d’elles menors, 2 persones per atemptat contra l’autoritat, 5 per baralla tumultuària i 21 per desordres públics.

Després d’aquesta intervenció amb nombrosos detinguts, cap a les 4 de la matinada es van reprendre els aldarulls, quan els agents van intentar dissoldre diversos grups de joves que encara bevien al parc.

Alguns van tornar a llançar ampolles i altres objectes contra la Policia, situació que va obligar els agents a utilitzar material antiavalots, llançant pots de fum i disparant trets a l’aire sense munició. Després dels aldarulls, quatre joves van ser detinguts per desordres públics i danys al mobiliari urbà.

Notícies relacionades

Diversos joves han sigut atesos per efectius de Samur-Protecció Civil per caigudes, intoxicacions etíliques o ferides lleus.

No s’han produït incidents en una altra zona de la capital durant la matinada d’aquest diumenge, ni a les festes del barri del Pilar, on la nit ha sigut tranquil·la, igual que al parc de Berlín, si bé s’ha notat un increment dels ‘botellons’ respecte a la matinada de dissabte, segons fonts de la Policia Municipal de Madrid.