Eina temporal

Les discoteques de Catalunya exigiran el certificat Covid «el temps més curt possible»

El conseller Argimon ha descartat aplicar-lo a altres sectors

Les discoteques de Catalunya exigiran el certificat Covid «el temps més curt possible»

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha recalcat aquest divendres que el certificat Covid, que des d’aquesta mitjanit passada es requereix per entrar en discoteques a Catalunya, és una eina «temporal» i per al temps «més curt possible».

En una roda de premsa a l’Hospitalet del Llobregat (Barcelona), el conseller ha destacat que l’ús d’aquest certificat, que va avalar el Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), és una mesura per donar més seguretat a la reobertura de l’oci nocturn, però que no pot durar gaire temps, perquè suposa una «afectació de drets i llibertats».

«És temporal i per al temps més curt possible», ha insistit el conseller, que ha descartat en aquest sentit aplicar-lo a sectors que ja estan operant des de fa mesos, com la cultura, esports o restauració, ni tan sols quan s’ampliïn els aforaments.

La cultura, sense certificat

Ha assegurat en aquest sentit que la voluntat del Govern és «normalitzar els aforaments en general» en les pròximes setmanes, per això no només es flexibilitzarien en la cultura, sector en què sí que ha confirmat que s’ampliaria al 100% abans de dues setmanes.

En aquesta extensió d’aforaments no s’afegirà l’ús del certificat Covid, que quedaria d’aquesta manera només limitat a discoteques i de forma temporal.

Notícies relacionades

Argimon ha puntualitzat que, només en el cas que «les dades empitjoressin», el Govern podria optar per demanar a la justícia l’ús del certificat en altres sectors, en lloc de «fer un pas enrere» en la relaxació de mesures per haver d’imposar una nova restricció.

En tot cas, a diferència del que passa a França, ha remarcat que Catalunya no concep el certificat com a part d’una estratègia per incrementar les taxes de vacunació, sinó com una capa més de protecció en entorns que podrien ser més susceptibles per al contagi.