Tecnologia més verda

Google Maps t’indicarà ara el camí més sostenible

Mostrarà la ruta menys contaminant quan el temps d’arribada sigui similar

Google Maps t’indicarà ara el camí més sostenible
1
Es llegeix en minuts
France Presse

Google vol incitar els seus usuaris a prendre decisions ecològiques, com triar un trajecte amb cotxe que consumeixi menys que un altre, més ràpid.

El gegant de les tecnologies ha anunciat actualitzacions d’alguns dels seus serveis en aquest sentit. Google Maps, per exemple, proposarà trajectes menys contaminants quan l’hora d’arribada és similar.

Aquest funcionalitat, que s’implementa primer als Estats Units i després a Europa el 2022, «tindrà el mateix impacte l’any vinent que retirar 200.000 cotxes dels carrers» va assegurar el president del grup, Sundar Pichai, en conferència de premsa dimarts.

El motor de cerca per trobar vols esmentarà les emissions de CO2més elevades per a una plaça de primera classe, que ocupa més espai.

Per a altres serveis

Dades similars s’oferiran per als hotels, els serveis financers o els aparells electrònics.

«El nostre objectiu és que les opcions ecològiques siguin més fàcils», va indicar Sundar Pichai.

Notícies relacionades

Google, igual que els seus veïns de la Silicon Valley, comunica regularment sobre les seves inversions per privilegiar les energies duradores i contribuir a la lluita contra l’escalfament climàtic.

«Individualment aquestes opcions poden semblen petits passos, però quan es multipliquen [...] obtenim transformacions importants per al planeta», va afegir Pichai.

Temes:

Google