Prova pilot

Com comprar la targeta T-mobilitat de Barcelona

El títol tindrà un preu habitual de 4,5 euros, tot i que durant els dies de prova és de 2,25 euros

Com comprar la targeta T-mobilitat de Barcelona

TMB

3
Es llegeix en minuts

La ciutadania ja pot comprar en línia la T-mobilitat, el nou sistema de bitllet digital de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, a la web de TMB i TMB App, a més dels punts presencials habilitats. Fins ara, l’alta en el sistema i l’obtenció de la nova targeta recarregable estava tancada a un col·lectiu que havia d’anar a una sèrie de punts presencials habilitats.

Segons informa l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), a partir d’avui, 4 d’octubre, la ciutadania pot obtenir la T-mobilitat en línia i viatjar en condicions especials durant aquests dies de proves.

Els llocs de T-mobilitat i TMB ja estan preparats per realitzar diferents tràmits en línia, com comprar la targeta i ja estan disponibles les noves aplicacions mòbils, que es poden descarregar a la botiga d’‘app, i TMB App.

En el cas de l’aplicació de TMB amb funcionalitats T-mobilitat, només la podran obtenir durant uns dies aquelles persones que tinguin invitació.

Tots aquests canals són oficials i permetran fer gestions sobre suports i títols de transport T-mobilitat.

En 36 municipis

Igual com amb les que s’han fet en les últimes setmanes, aquesta nova fase de proves es desenvoluparà exclusivament entre els 36 municipis de l’àmbit de tarifa metropolitana, integrats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les persones que s’apuntin a la T-Mobilitat també podran fer-se el compte digital, que és el que els permetrà realitzar gestions en línia, tals com consultar factures i tràmits, a més d’accedir a les aplicacions mòbil, on també es podran comprar i recarregar títols i realitzar més gestions.

Per la web, tarda a arribar 10 dies

Una vegada registrats, podran sol·licitar la seva targeta i si la demanen en línia a les webs, rebran la targeta en la direcció indicada en un període màxim d’uns 10 dies, segons ATM.

La targeta tindrà un preu habitual de 4,5 euros, tot i que durant els dies de prova és de 2,25 euros.

Les persones que disposin d’Android amb NFC podran viatjar amb el seu telèfon, sense necessitat d’una targeta.

L’‘app’ T-mobilitat i TMB App permetran validar per accedir al transport públic, després de descarregar una funcionalitat extra que permetrà generar cada aplicació en una cartera electrònica on es guardaran els títols virtuals de transport.

Les aplicacions seran gratuïtes, però serà aquesta funcionalitat la que tindrà un cost d’1 euro, que durant aquests dies de prova quedarà reduït a 0,50 euros.

Actualment i durant aquests dies de proves, el preu dels suports i els títols de transport que ara mateix funcionen amb la T-mobilitat és del 50% del que serà habitual una vegada el sistema es posi en marxa.

Altres títols

També és especial la caducitat dels títols, T-usual i T-jove, que tenen una validesa de cinc dies en fase de proves.

La targeta o aplicacions que s’adquireixin o es descarreguin durant la fase de proves continuaran sent vàlides quan s’iniciï la posada en servei.

Notícies relacionades

Quan els títols inicials s’esgotin, les persones que tinguin la T-mobilitat, ja sigui en targeta o mòbil, podran recarregar-la a les màquines d’autovenda de la xarxa i també a través de les aplicacions oficials.

Segons l’ATM, més de 4.000 persones ja viatgen diàriament amb la T-mobilitat, que va començar la fase de proves l’agost passat. En aquest temps s’han acumulat més de 100.000 validacions per part de la ciutadania.