Anys de retard

La T-Mobilitat arribarà l’1 de gener del 2022 a Barcelona

El següent pas serà el desplegament progressiu a tot Catalunya

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, confia que la T-Mobilitat es pugui començar a desplegar a la regió metropolitana de Barcelona a partir de l’1 de gener del 2022 per, a continuació, anar implementant el sistema a tot Catalunya. Aquest títol de transport, que substituirà totes les actuals, porta anys de retard. Es va arribar a anunciar per al 2017.

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Calvet ha confirmat que manté les proves pilot previstes per al juny, tal com va explicar fa unes setmanes en la roda de premsa per presentar la campanya de l’ATM ‘Un viatge segur’, i va admetre que és un projecte que porta «molt retard» respecte a les últimes dates que va presentar al Parlament i que els terminis s’han retardat encara més per la Covid. Segons va assegurar, la T-Mobilitat «té un full de ruta claríssim».

L’objectiu del nou sistema, ha continuat, és aportar més usuaris al transport públic i una simplificació del sistema de tarifes, que es calcularan en funció de la distància i recurrència dels viatges i funcionarà mitjançant el ‘contactless’.