Cas Ghali

L’Advocacia de l’Estat qualifica d’«impertinent» la citació de González Laya

Demana que es deixi sense efecte la imputació de l’exministra i que s’arxivi el procediment

zentauroepp51670783 arancha gonz lez laya200110114854

zentauroepp51670783 arancha gonz lez laya200110114854

1
Es llegeix en minuts

L’Advocacia de l’Estat considera «impertinent» la citació com a investigada de l’exministra d’Afers Exteriors Arancha González Laya en la causa sobre l’entrada i sortida a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali.

En un recurs de reforma del 27 de setembre, al qual ha tingut accés Europa Press, els serveis jurídics de l’Estat s’han mostrat en contra de la decisió del titular del Jutjat d’Instrucció Número 7 de Saragossa, Rafael Lasala, i han demanat que es deixi sense efecte la interlocutòria per la qual s’acorda la imputació de l’exministra i que es dicti el sobreseïment del procediment.

L’Advocacia ha defensat que la citació de González Laya, que haurà de comparèixer el 4 d’octubre, «és impertinent per tal com el resultat no aportarà cap aclariment sobre els fets investigats que la que ja obra en les actuacions amb les declaracions i altres diligències practicades».

Notícies relacionades

Els serveis jurídics han insistit que «si la decisió de permetre l’entrada de Brahim Ghali a Espanya per raons humanitàries sense control de passaport és d’acord a dret, és indiferent qui va prendre la decisió o qui n’estava al corrent».

Es tracta del segon escrit que presenta l’Advocacia sobre això, ja que el 17 de setembre va interposar escrit, en representació de l’excap de gabinet d’Exteriors Camilo Villarino, per demanar l’arxivament de les diligències al considerar que procedia la imputació de González Laya.