L’adeu a un gran

El periodisme i la política acomiaden amb dolor Antonio Franco

  • Sánchez destaca l’apassionada entrega al periodisme, «amb honestedat, rigor i compromís», d’un dels seus «referents» indiscutibles

  • Iceta i Batet també expressen el seu condol, igual com nombrosos periodistes i companys que hi van treballar

El periodisme i la política acomiaden amb dolor Antonio Franco

JULIO CARBÓ

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Un gran periodista», «un periodista honest», «un demòcrata compromès amb l’esquerra i el progrés», un dels «referents» indiscutibles del periodisme de les últimes dècades, «digne, lliure, decent, exemplar, divertit, torrencial, càlid, compromès», constructor «de ponts, de convivències», un «mestre» de periodistes, «un dels catalans que van mirar sempre d’integrar i sumar, davant els particularismes i els fanatismes», «un dels periodistes més brillants i generosos». Les xarxes socials es van omplir de condols i elogis cap a Antonio Franco, fundador d’EL PERIÓDICO i director en dues etapes (1978-1982 i 1988-2006), director de l’edició catalana d’‘El País’ (1982-1988), que ha mort aquest 25 de setembre després d’una lluita de deu anys contra el càncer.

«Ens deixa un gran del periodisme, Antonio Franco Estadella. Fundador d’EL PERIÓDICO, va dedicar la seva vida a aquesta professió, des de la qual va explicar la realitat amb honestedat, rigor i compromís. El meu carinyo a la seva família i el món del periodisme, que avui perd un dels seus referents», va escriure el president del Govern, Pedro Sánchez, a través del seu compte de Twitter. També a la mateixa xarxa social es va expressar el ministre de Cultura i Esport i encara primer secretari del PSC: «Perdem un gran periodista, un demòcrata compromès amb l’esquerra i el progrés, i un bon amic. Que la terra li sigui lleu. El recordarem sempre».

Notícies relacionades

També va tuitejar el seu condol la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet. «El periodisme espanyol perd un dels seus grans referents, Antonio Franco, fundador d’EL PERIÓDICO. Un gran professional, entregat amb passió a la seva tasca informativa, i un lluitador en totes les facetes de la seva vida. El meu condol a la seva família, amics i companys». «No seríem aquí sense ell, ni sense molts altres, però sense ell, no», va dir l’actual director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez.

Les expressions de dolor també van arribar de polítics com José Zaragoza (PSOE) o Nacho Martín Blanco i Anna Grau (Cs), o periodistes com José Manuel Pérez Tornero (president de RTVE), Ignacio Escolar (director d’‘elDiario.es’), Jordi Évole, Manuel Campo Vidal, Lluís Bassets, Juan Cruz, Antonio Papell, Miguel Ángel Liso, Neus Tomàs, Albert Montagut o Miguel González, a més de membres de l’equip d’EL PERIÓDICO.