El xef José Andrés instal·la la seva cuina per als damnificats de La Palma

Solidaritat. Aquesta és la paraula més repetida a l’illa de La Palma des que diumenge passat va entrar en erupció el volcà Cumbre Vieja, que ha devastat a una illa que vivia en la més absoluta calma.
La llengua de lava s’ha carregat centenars de vivendes, ha acabat amb els records de milers de persones i ha cremat, literalment, els llocs de treball de molts ciutadans de La Palma.
La tristesa, la incertesa, el desassossec i l’angoixa són els sentiments predominants en una illa ennegrida per la cendra i el fum d’un volcà que rugeix cada dia amb més força.
No obstant, la solidaritat està jugant un paper fonamental en aquesta nova història que s’està escrivint a l’illa de La Palma.
Fent ostentació d’aquesta paraula, i sense pensar-s’ho dues vegades, hi ha un prestigiosíssim i internacional xef espanyol que s’ha traslladat des de Nova York a La Palma per donar assistència alimentària als damnificats per la catàstrofe natural que assola a l’illa.
People of the World! Reporting in from La Palma…where the volcano eruption has destroyed hundreds of homes & forced thousands to evacuate 🌋 You can see the lava behind me…We @WCKitchen are here cooking meals for the community & first responders—and will stay as long as needed! pic.twitter.com/nBTKAy7bmZ
— José Andrés (@chefjoseandres) 23 de septiembre de 2021
World Central Kitchen ajuda La Palma
El xef espanyol establert a Nova York, José Andrés, no ha dubtat un segon a traslladar-se a La Palma juntament amb la seva ONG, World Central Kitchen (WCK), amb l’únic objectiu d’ajudar els afectats per l’erupció del volcà.
El cuiner va impulsar WCK per portar menjar a zones afectades per desastres naturals i el prestigiós xef ha cregut més que convenient desplaçar-se a l’illa per assistir, atendre i acompanyar els damnificats pel volcà però també els serveis d’emergències i totes les persones que s’estan abocant amb l’illa i els habitants de La Palma.
Segons ha compartit el mateix José Andrés a través de les seves xarxes socials, una vegada va arribar a l’illa ha comptat amb el recolzament del cuiner Serafín Romero, que a més és l’actual cap de productes frescos de la cadena de supermercats Spar a l’illa de La Palma.
Notícies relacionades.@WCKitchen has activated to support communities affected by the La Palma volcano eruption! On the menu tonight? Garbanzada a lo Canario, a traditional stew from the Canary Island cooked by local Chef Serafin Romero. Our food truck will feed first responders working all night! pic.twitter.com/ABkh8T0P6V
— José Andrés (@chefjoseandres) 21 de septiembre de 2021
Al costat de Romero, els dos cuiners han repartit el menjar i han establert un menú per a les víctimes i el personal d’atenció del qual destaquen plats com els cigrons a l’estil canari o el ‘guiso fiesta’, entre d’altres.
D’altra banda, l’internacionalitzat xef ha volgut enviar un missatge a l’illa de La Palma en què assegura que «el meu cor és amb tots els palmers, especialment amb aquells que han vist casa seva i els seus mitjans de vida destruïts pel volcà. La Palma tornarà més forta... l’esperança es pot trobar en qualsevol lloc».
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- Barcelona prorroga 24 hores el permís d’obres al Camp Nou
- Investigació ‘La casa dels horrors’ d’Oviedo tenia un desmesurat consum d’aigua i una sala d’estudi per als tres nens
- Antifrau investiga TMB per haver exposat dades confidencials
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Apagada Què ens passa amb la fi del món?
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Enquesta flaix Gairebé un 60% dels espanyols veuen «insuficient» la informació del Govern durant l’apagada, segons el CIS
- El moment del vi Falset obre la temporada primaveral de fires i mostres vinícoles a Catalunya