El xef José Andrés instal·la la seva cuina per als damnificats de La Palma

El xef José Andrés instal·la la seva cuina per als damnificats de La Palma
2
Es llegeix en minuts

Solidaritat. Aquesta és la paraula més repetida a l’illa de La Palma des que diumenge passat va entrar en erupció el volcà Cumbre Vieja, que ha devastat a una illa que vivia en la més absoluta calma.

La llengua de lava s’ha carregat centenars de vivendes, ha acabat amb els records de milers de persones i ha cremat, literalment, els llocs de treball de molts ciutadans de La Palma.

La tristesa, la incertesa, el desassossec i l’angoixa són els sentiments predominants en una illa ennegrida per la cendra i el fum d’un volcà que rugeix cada dia amb més força.

No obstant, la solidaritat està jugant un paper fonamental en aquesta nova història que s’està escrivint a l’illa de La Palma.

Fent ostentació d’aquesta paraula, i sense pensar-s’ho dues vegades, hi ha un prestigiosíssim i internacional xef espanyol que s’ha traslladat des de Nova York a La Palma per donar assistència alimentària als damnificats per la catàstrofe natural que assola a l’illa.

World Central Kitchen ajuda La Palma

El xef espanyol establert a Nova York, José Andrés, no ha dubtat un segon a traslladar-se a La Palma juntament amb la seva ONG, World Central Kitchen (WCK), amb l’únic objectiu d’ajudar els afectats per l’erupció del volcà.

El cuiner va impulsar WCK per portar menjar a zones afectades per desastres naturals i el prestigiós xef ha cregut més que convenient desplaçar-se a l’illa per assistir, atendre i acompanyar els damnificats pel volcà però també els serveis d’emergències i totes les persones que s’estan abocant amb l’illa i els habitants de La Palma.

Segons ha compartit el mateix José Andrés a través de les seves xarxes socials, una vegada va arribar a l’illa ha comptat amb el recolzament del cuiner Serafín Romero, que a més és l’actual cap de productes frescos de la cadena de supermercats Spar a l’illa de La Palma.

Notícies relacionades

Al costat de Romero, els dos cuiners han repartit el menjar i han establert un menú per a les víctimes i el personal d’atenció del qual destaquen plats com els cigrons a l’estil canari o el ‘guiso fiesta’, entre d’altres.

D’altra banda, l’internacionalitzat xef ha volgut enviar un missatge a l’illa de La Palma en què assegura que «el meu cor és amb tots els palmers, especialment amb aquells que han vist casa seva i els seus mitjans de vida destruïts pel volcà. La Palma tornarà més forta... l’esperança es pot trobar en qualsevol lloc».