Consell Interterritorial

Elegit el comitè d’experts que avaluarà la gestió de la pandèmia

  • Estarà conformat per quatre especialistes en salut pública i epidemiologia independents

Europa Press / Alejandro Sanz

Elegit el comitè d’experts que avaluarà la gestió de la pandèmia
Elegit el comitè d’experts que avaluarà la gestió de la pandèmia

/

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han donat llum verda aquest dimecres al comitè que avaluarà la gestió de la pandèmia a Espanya, després de les reiterades peticions de metges i experts en salut pública sobre la necessitat que experts independents posin negre sobre blanc els errors comesos, per no tornar a repetir-los en el futur.

El comitè estarà format per un equip coordinador de quatre especialistes, que ha sigut aprovat per unanimitat en la reunió setmanal del Consell Interterritorial de Salut. Segons ha destacat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, era «molt important» que l’equip coordinador compti amb «el suport de tots perquè avaluaran tot el sistema nacional de salut» i les decisions, especialment després del primer estat d’alarma, han estat descentralitzades.

Per arribar a aquesta unanimitat, primer es va conformar un grup de treball, que en els últims mesos ha acordat la metodologia que s’ha de seguir per realitzar l’avaluació i l’objectiu: «mirar al futur» i no tant buscar responsabilitats en el passat, segons ha donat a entendre la ministra. Per a això, s’avaluarà l’acompliment durant la pandèmia i es proposaran mesures futures, amb l’objectiu de generar coneixement davant noves crisis sanitàries.

Sense terminis

Notícies relacionades

L’equip coordinador podrà proposar experts que realitzin el «treball de camp» i disposarà d’una dotació econòmica però no d’un termini definit per emetre les seves conclusions. «Deixem-los que treballin i que ho facin bé», ha demanat Darias.

El comitè estarà conformat per Rosa Urbanos, experta en economia de la salut i presidenta de la Societat Espanyola de Salut Pública Sespas; Fernando Rodríguez Artalejo, catedràtic de medicina preventiva; Carmen Pérez Romero, experta universitària en gestió sanitària i epidemiologia i Xurxo Hervada Vidal, subdirector d’Informació sobre Salut i Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat de Galícia.