Infectada en una visita

Una família denuncia una cardiòloga a Manresa per contagiar la Covid a una pacient, que va acabar morint

  • La doctora presentava diversos símptomes clars de coronavirus durant la consulta

  • Els familiars asseguren que el centre no va activar el protocol de rastreig

Una família denuncia una cardiòloga a Manresa per contagiar la Covid a una pacient, que va acabar morint
3
Es llegeix en minuts
ACN

Una família estudia portar als jutjats una cardiòloga de la Clínica Sant Josep de Manresa i el mateix centre perquè, segons diuen, va contagiar de coronavirus la seva mare, de 64 anys, que, a conseqüència de la malaltia, va morir. Segons ha avançat el programa ‘Planta baixa’, de TV-3, i ha confirmat l’agència ACN, els fets haurien passat al juliol, quan la doctora va fer un electrocardiograma a la dona en una visita.

Va treballar amb símptomes del virus

La família ha denunciat que la metge la va atendre amb símptomes clars de coronavirus. Dos dies més tard, la clínica va trucar a la pacient per avisar-la que la doctora tenia el virus. Els familiars també afirmen que el centre no va activar el protocol de rastreig i que van haver de fer-li ells mateixos un test d’antígens. Des de la clínica, en canvi, asseguren que van seguir el protocol de contactes estrets.

«Ens van dir que la metge estava molt fotuda, molt tapada, i congestionada, i que, en alguns moments, s’havia arribat a treure la mascareta perquè no podia ni respirar», ha relatat a l’ACN Jordi Bea, un dels fills de la pacient. Bea ha lamentat que la doctora s’esperés fins al final del dia per fer-se un test d’antígens.

Un test de farmàcia ho va confirmar

Una vegada la clínica va avisar la pacient que la metge tenia el coronavirus, la dona va anar al seu centre de referència, a Artés, on no li van fer cap prova PCR perquè no presentava símptomes. Finalment, els familiars van optar per comprar un test d’antígens a la farmàcia, que va donar positiu.

A partir d’aquí, ha relatat Bea, van moure «fils» perquè li fessin una PCR al CAP de la Sagrada Família de Manresa, on es va corroborar que la pacient era positiva. Es van iniciar llavors els protocols de rastreig dels contactes més estrets. El fill de la pacient insisteix que la clínica no va activar el protocol de rastreig i que, per això, no li van voler fer cap PCR al CAP d’Artés.

En canvi, des de la clínica han remarcat que van seguir el protocol de contactes estrets amb tots els pacients que va visitar la metge aquell dia. De tots ells, la clínica només ha confirmat tenir constància d’aquest contagi al cap d’uns dies, quan la dona va ingressar a l’Hospital de Manresa per una pneumònia bilateral.

Va estar ingressada vuit dies. Va morir a causa d’un vessament cerebral quan, teòricament, ja havia superat el coronavirus. Bea lamenta que, mentre la dona va estar ingressada, no van tenir cap contacte amb els metges que la portaven i que pràcticament no saben quins tractaments li van aplicar.

Repercussió a les xarxes socials

Notícies relacionades

La família, que ha fet una crida a les xarxes socials, ha assegurat que la doctora va visitar almenys unes quaranta persones. En canvi, des de la clínica afirmen que només en va visitar cinc. El centre, que ha lamentat la mort de la dona, ha assegurat que no es pot acreditar que, durant la visita, hi hagi hagut un incompliment del protocol de mesures d’higiene i seguretat per part de la metge.

Al contrari, el fill de la víctima ha assegurat que la seva mare li va dir que s’havia tret la mascareta en reiterades ocasions. Des de la clínica també han recordat que, en aquell moment, la incidència del coronavirus al territori era molt elevada.