Estudi de la farmacèutica

La vacuna de Pfizer és «segura» per als nens de 5 a 11 anys

La dosi adaptada genera una resposta immunitària «robusta», segons una investigació

Una enfermera prepara una vacuna de Pfizer-BioNtech

Una enfermera prepara una vacuna de Pfizer-BioNtech / David Zorrakino - Europa Press (europa press)

1
Es llegeix en minuts

La vacuna de Pfizer/BioNTech contra la Covid-19 és «segura» i «tolerada» pels nens de 5 a 11 anys, a qui la dosi adaptada genera una resposta immunitària «robusta», segons els resultats d’un estudi anunciat aquest dilluns pels laboratoris.

Les vacunes administrades a aquest col·lectiu contenen una dosi més baixa, però generen una reacció «comparable» a l’observada en els pacients d’entre 16 i 25 anys, segons van indicar al seu comunicat.

Van afirmar, a més, que enviaran aquestes dades a les autoritats «tan aviat com sigui possible». Es tracta de les primeres dades clíniques per a aquest grup d’edat.

Les agències reguladores de medicaments de la Unió Europea i els Estats Units havien autoritzat les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna, totes dues basades en la tecnologia d’ARN missatger, a partir dels 12 anys.

Augment de casos pediàtrics

A causa de la propagació de la variant delta «des del juliol, els casos pediàtrics de Covid-19 havien augmentat el 240% als Estats Units, fet que assenyalava la necessitat d’una vacunació», va comentar Albert Bourla, conseller delegat de Pfizer.

Les dosis del fàrmac en aquest col·lectiu són de 10 micrograms per injecció, en comptes dels 30 subministrats a col·lectius més grans.

Els seus efectes secundaris són «en general comparables» als observats en persones de 16 a 25 anys, van indicar els laboratoris.

Notícies relacionades

Són resultats parcials d’un estudi fet a 4.500 nens d’entre 6 mesos i 11 anys als Estats Units, Finlàndia, Polònia i Espanya.

Les dues empreses esperen publicar al quart trimestre els resultats de la franja entre 2 i 5 anys i de 6 mesos a dos anys, que van rebre injeccions de 3 micrograms.