Control de la pandèmia

Pfizer inicia assajos clínics de la seva vacuna de Covid en nens de 6 mesos a 11 anys

Moderna va començar una prova del seu antídot en menors de 12 anys el 16 de març i en adolescents d’entre 12 i 17 anys el mes de desembre

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica Pfizer ha anunciat aquest dijous que ha iniciat assajos clínics de la seva vacuna de coronavirus en nens d’entre 6 mesos i 11 anys, un pas crucial per obtenir el permís de les agències reguladores per començar a vacunar a menors i controlar la pandèmia.

Els primers participants de l’assaig clínic ja han rebut la injecció inicial d’aquesta vacuna, que va desenvolupar Pfizer juntament amb l’alemanya BioNTech.

Pfizer, que s’uneix així a Moderna en les proves de la vacuna en menors, pretén en aquesta fase inicial de l’assaig clínic comptar amb 144 nens, amb què vol identificar la millor dosi per a tres grups d’edat: entre 6 mesos i 2 anys, entre 2 i 5 anys i entre 5 i 11 anys.

Els nens començaran a rebre una dosi de 10 micrograms del sèrum per augmentar-la progressivament, segons Pfizer, tot i que els participants també tenen l’opció de triar la dosi de 3 micrograms, en comparació amb les dues dosis de 30 micrograms que reben els adults.

Vacuna i placebo

A la següent fase, els investigadors analitzaran l’efectivitat i la seguretat de les dosis seleccionades, en què alguns participants rebran la vacuna i d’altres un placebo.

«Pfizer té molta experiència en dur a terme assajos clínics de vacunes en nens i infants i està compromès amb la millora de la salut i el benestar dels nens en aquests assajos, que estan dissenyats amb consideració», va explicar l’empresa en un comunicat.

Segons els experts, la inoculació de nens, que suposen al voltant d’un 20% de la població dels EUA, és essencial per posar fi a la pandèmia de coronavirus, i assenyalen que és poc probable que el país arribi a la immunitat col·lectiva fins que els menors siguin també vacunats.

Assajos de Moderna

Moderna ja va anunciar que havia iniciat els seus assajos clínics en menors de 12 anys el 16 de març, una cosa que va començar per a adolescents entre 12 i 17 anys el mes de desembre.

Notícies relacionades

A més, segons el diari ‘The New York Times’, Johnson & Johnson planeja provar la seva vacuna d’una sola dosi en infants i nadons nounats després de fer-ho en nens de més edat.

L’anunci de Pfizer es produeix dos dies després que la farmacèutica afirmés haver iniciat les primeres fases d’un assaig clínic d’un medicament oral que podria utilitzar-se després dels primers símptomes d’infecció de Covid.