Mesura preventiva

Els Mossos blinden els accessos a la UAB per impedir un altre ‘botellon’

  • Els agents van fer un control perimetral del recinte del campus fins aquest diumenge de matinada

Els Mossos blinden els accessos a la UAB per impedir un altre ‘botellon’

ARCHIVO

3
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

Aquesta nit passada els Mossos han blindant els accessos al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ubicat al municipi de Cerdanyola del Vallès, per evitar que se celebrés un altre ‘macrobotellon’ com el d’aquest dissabte, en què van participar uns 8.000 joves convocats a través de les xarxes socials i en el qual una noia de 18 anys va denunciar haver sigut violada.

Fonts dels Mossos han informat EFE que efectius de diverses unitats del cos han fet un «control perimetral» del campus, on la festa de dissabte va provocar destrosses, robatoris, brutícia i baralles. Un dels assistents, segons un vídeo que s’ha difós a les xarxes socials, fins i tot va posar en marxa l’excavadora d’unes obres que s’estan fent al recinte.

Els Mossos, segons les mateixes fonts, han seguit a l’entorn del campus fins a la matinada. Ahir el rectorat de la UAB va demanar que s’obri «una reflexió profunda per part de les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur», mentre la Generalitat va indicar que aquests fets són «totalment injustificables i atempten directament contra aquells valors que vol fomentar la universitat». Els Mossos, d’altra banda, van qualificar el ‘botellon’ de «vergonya col·lectiva»

Investigació en marxa

Els Mossos han obert una investigació sobre la possible violació. La víctima del presumpte atac, avançat pel digital Elsumari i confirmat a Efe pels Mossos, és una jove de 18 anys, que diu haver patit una agressió sexual per part d’un desconegut. La jove va acudir a l’hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona), on va passar una revisió mèdica i, posteriorment, va presentar la denúncia.

Els Mossos van explicar que no s’ha practicat cap detenció a conseqüència de la festa, mentre que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que a causa de la convocatòria, que va col·lapsar les carreteres d’accés al campus i va saturar la línia de tren que trasllada a la UAB, es van fer deu assistències mèdiques, una d’aquestes a l’estació de ferrocarril, totes de caràcter de lleu i majoritàriament a causa del consum abusiu d’alcohol i baralles.

Notícies relacionades

Aquest dissabte el rector de la UAB, en una entrevista amb RAC-1, va informar que es calcula que en la festa van participar unes vuit mil persones, que si bé no van causar danys importants, sí que van provocar danys menors, com arrencar una tanca. També va indicar que fins dilluns no podran fer un càlcul aproximat del cost dels desperfectes i que, des de dissabte a les sis del matí, hi havia equips de neteja treballant al campus, una tasca que trigaria «hores» a acabar.

El rector va explicar que divendres a la tarda van assabentar-se de la convocatòria de la festa, que segons diverses fonts es va expandir a les xarxes socials com organitzada per la Facultat d’Enginyeria, tot i que pel que sembla no era així. Al conèixer aquesta convocatòria, va afegir, la UAB va emprendre «les accions pertinents» que «va poder», com tancar aparcaments, avisar els Mossos, i organitzar el sistema de seguretat de la universitat. El rector ha avançat que la institució estudiarà quines accions pot fer per evitar nous ‘botellons’ i ha remarcat: «Farem l’impossible perquè no passi una altra vegada».