Operació Tricolore

La Guàrdia Civil deté al centre de BCN a un mafiós pròfug de la justícia italiana

  • El membre de la N’Drangheta havia sigut condemnat a més de 19 anys de presó i estava amagat a Espanya des del 2018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil, dins de l’anomenada operació Tricolore, ha detingut a Barcelona el ciutadà de nacionalitat italiana G. T., de 42 anys, un antic membre de la màfia fugit de la Justícia després de ser condemnat a Itàlia a més de 19 anys de presó per delictes relacionats amb el trànsit internacional de drogues i pertinença a organització criminal.

L’arrestat, que formava part de la N’Drangheta, residia a Espanya des de fa més de tres anys. Al centre de Barcelona, on vivia en els últims temps, passava «totalment desapercebut», assenyala la Guàrdia Civil en un comunicat. No mantenia contacte amb els veïns, ni cridava l’atenció amb la seva rutina diària. En els seus desplaçaments, continua l’institut armat, prenia mesures de seguretat per detectar la possible vigilància a què pogués estar sotmès, «coneixedor de la seva condició de fugit de la justícia».

Segons la Guàrdia Civil, el ‘modus operandi’ d’aquestes persones que una vegada condemnades al seu país decideixen eludir l’acció de la justícia és traslladar-se a altres països. «En el cas dels italians, Espanya és el país més apreciat, mantenint-se en la clandestinitat, per a la qual cosa es proveeixen de documents falsificats i porten una vida discreta, sense grans luxes que poguessin cridar l’atenció, per poder dedicar-se a la seva activitat il·lícita en unes funcions més directives, cedint les activitats d’execució a altres membres de l’organització no reclamats», explica el comunicat. 

A prop de Plaça Universitat

Notícies relacionades

El detingut va ser abordat per agents de la Guàrdia Civil de Barcelona a les proximitats de Plaça Universitat quan abandonava el seu domicili. L’operació ha sigut realitzada per agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Zona de Catalunya conjuntament amb l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) del mateix cos. 

Aquesta detenció, acaba la Benemèrita, igual com la portada a terme fa unes setmanes per la Guàrdia Civil sobre el ciutadà italià F. S. a Màlaga, dins de l’operació Tricolore-Sentinella, és fruit de la fluida col·laboració de la Guàrdia Civil amb el ROS (Reaggruppamento Operativo Speciale) de l’Arma de Carabinieri italiana.