Decisió de l’Ajuntament

Prohibeixen a una dona portar llet materna per al seu nadó en una escola municipal d’Alacant

El Patronat respon en vista de la queixa formal de l’afectada que no es poden portar «aliments de fora»

les escoles privades ho permeten

Prohibeixen a una dona portar llet materna per al seu nadó en una escola municipal d’Alacant

INFORMACIÓN

2
Es llegeix en minuts

La queixa d’una mare alacantina a través de Facebook, que confessa la seva «frustració i indignació» perquè a l’escola infantil on porta el seu nadó de quatre mesos no li deixen passar la seva llet materna, ha provocat nombrosos comentaris de solidaritat a les xarxes socials, per considerar-ho una discriminació. La publicació, compartida per l’actriu Sara Sálamo, parella del futbolista del Reial Madrid Isco Alarcón, ha augmentat la dimensió de la difusió del tema, a què ha afegit el comentari «tenim petits problemes per resoldre, eh».

La mare va presentar prèviament una queixa formal davant el Patronat d’Escoles Infantils, organisme que gestiona les dues escoles infantils dependents de l’Ajuntament, confiant que tot fos fruit d’un malentès perquè, segons afirma «la llet materna és l’únic aliment que ha de prendre un nadó lactant fins com a mínim els 6 mesos», en referència, afirma, a les prescripcions de l’OMS, Organització Mundial de la Salut.

La lacònica resposta que va rebre del Patronat l’ha indignat, «la llet materna és al grup d’aliments de fora», li van indicar, i no s’admet a les escoles infantils. La mare remarca que deixa el seu nadó precisament perquè treballa i no podria alletar-lo a determinades hores.

Aquest diari va traslladar la queixa als responsables municipals, sense que s’hagin pronunciat al respecte, mentre que des de la mateixa escola Els Xiquets van respondre a preguntes d’aquest diari que s’afavoreix que les mares entrin al centre a donar de mamar al seu fill, però que els biberons o antibiòtics no estan permesos a les neveres generals de l’escola «per assegurar la higiene i seguretat dels nens».

Afegeixen que a les escoles no disposen de mitjans per mantenir la llet materna a la temperatura adequada i que per qüestions d’higiene i seguretat dels nens no l’han d’incloure amb la resta d’aliments del centre. La qüestió s’ha resolt històricament donant permís a les mares perquè donin el pit als nadons en el corresponent horari de lactància.

Notícies relacionades

A les escoles infantils privades, per contra, no compten amb mesures restrictives al respecte per part de la Conselleria d’Educació que homologa aquestes instal·lacions. Disposen de «racons per a les mares» per alletar el seu fill, així com de neveres on guarden el biberó que els deixen les que no disposen de prou temps per acostar-se a donar-la personalment al nen per estar treballant, com el cas de la denunciant. El curs passat, a conseqüència de la Covid, es va recomanar limitar l’entrada d’aliments de fora, però l’accés de les mares es va mantenir.

Després de la publicació del descontentament d’aquesta mare, l’alcalde ha fet pública la seva valoració a les xarxes.

Ante la situación de malestar creada a raíz de la queja de Flor, una vecina de Alicante que lleva a su bebé lactante a...

Posted by Luis Barcala on Wednesday, September 15, 2021