Agreujant de discriminació

Dos anys de presó per agredir una dona que va retirar llaços grocs a la Ciutadella

  • A més, l’acusat haurà d’indemnitzar la víctima per lesions i danys morals i se li prohibirà qualsevol acostament

zentauroepp41637123 barcelona 17 01 2018 politica votaci n para escoger la nueva180831210224

zentauroepp41637123 barcelona 17 01 2018 politica votaci n para escoger la nueva180831210224 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un home ha acceptat una pena de dos anys de presó, que li serà commutada, per un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per motius xenòfobs i ideològics, després d’agredir una dona d’origen rus que retirava llaços grocs a Barcelona.

Els fets van tenir lloc l’agost del 2018 als voltants del parc de la Ciutadella (Barcelona), quan la dona, que anava acompanyada del marit i dels seus tres fills, va rebre cops i cops de puny al cos i a la cara per part de l’acusat al crit d’«estrangera de merda, ves-te’n al teu país» mentre recollia del terra unsllaços grocsque altres persones havien retirat.

Així mateix, l’home haurà de pagar a la víctima una indemnització de 5.200 euros per lesions i danys morals i se li prohibeix qualsevol acostament o intent de comunicació amb la víctima durant set anys.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el jutge ha deixat suspesa la pena de dos anys de presó sota quatre condicions: el pagament de la responsabilitat civil, no delinquir en dos anys, i sotmetre’s a un programa de tractament per prevenir comportaments violents i a un altre per acceptar la diversitat relacionat amb els motius de discriminació de la condemna.

A més, i arran d’aquest acord entre les parts, la defensa de l’acusat ha retirat la denúncia que havia presentat al seu torn contra la dona al donar una versió discrepant dels fets.