AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Condemnat per agredir dues dones independentistes

El tribunal suspèn la pena de presó per l'assistència a un curs sobre igualtat i diversitat

Els magistrats afirmen que l'acusat va humiliar les seves víctimes pel seu sexe i per la seva ideologia

zentauroepp46330544 pol consejo ministros200109171203

zentauroepp46330544 pol consejo ministros200109171203 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Secció Vuitena de l’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó, 1.200 euros d’indemnització i 720 euros de multa un home que va agredir i va insultar el 21 de desembre del 2018 al barri d’Horta de Barcelona dues dones que portaven una estelada i que havien participat en una manifestació independentistes. El tribunal li ha suspès l’execució de la pena amb la condició que no delinqueixi en dos anys i acudeixi a un programa d’acceptació de la igualtat i de la diversitat.

L’acusat va acceptar els fets i la pena per un delicte contra la integritat moral i dos delictes de lesions lleus, que inclou tres anys i mig d’inhabilitació per a professió educativa, esportiva o de lleure, i un any i mig de prohibició de comunicació amb les víctimes.

La sentència detalla que cap a les 8 de la tarda, una noia de 22 anys i la seva mare tornaven de les manifestacions independentistes contra la reunió del Consell de Ministres del govern espanyol a Barcelona. Anaven amb banderes estelades pel carrer Canigó, a prop de la parada de metro de Valldaura, i l’acusat s’hi va acostar i els va cridar «putes, porques, gosses, filles de puta, ¿quant us han pagat?».

Insults reiterats

Notícies relacionades

Després d’això, l’imputat va estirar amb força la bandera que la noia portava lligada al coll, i li va donar cops de puny al cap i al genoll. La mare va voler auxiliar la seva filla i també va resultar ferida. Durant l’agressió, el condemnat va cridar a les dones «porques» i va llançar expressions intimidatòries, com «ja us tenim fitxades» i «les dones haurien d’estar mortes, haurien d’anar a fregar».

El tribunal afirma que les expressions que l’acusat va dedicar a les víctimes i les agressions tenien com a objecte «humiliar» les dones pel seu sexe, així com per la ideologia independentista que «va deduir de la bandera que portava», insultant-les, «maltractant-les i discriminant-les». Els magistrats recalquen que el «volum de veu utilitzat», l’exposició pública en la qual l’episodi es va desenvolupar i la «progressió de l’atac [de verbal a físic] va comportar un greu atac a la dignitat» de les dues dones.