Audiència Nacional

Suspenen l’extradició del ‘Pollo’ Carvajal fins a resoldre la petició d’asil

  • Al plantejar aquest tipus d’asil davant el departament dirigit per Marlaska és obligatori deixar en suspens l’entrega

La 
@policia
 Nacional pone a disposición de la autoridad judicial al “Pollo Carvajal”.

La @policia Nacional pone a disposición de la autoridad judicial al “Pollo Carvajal”. / idad judicial

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Nacional ha suspès cautelarment l’entrega als Estats Units de l’excap d’Intel·ligència del Govern de Veneçuela Hugo Carvajal, més conegut com ‘el Pollo’ Carvajal, fins que el Ministeri d’Interior resolgui la petició d’asil sol·licitada per la seva defensa. Segons avança ‘El Mundo’ i ha pogut confirmar Europa Press, l’extradició s’ajorna fins que Interior resolgui la sol·licitud presentada per Carvajal.

Fonts jurídiques han explicat que al plantejar aquest tipus d’asil davant el departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska és obligatori deixar en suspens l’entrega. Han assenyalat, no obstant, que si Interior denega la petició i Carvajal presenta recurs contra aquesta decisió davant la Sala Contenciosa Administrativa de l’Audiència Nacional, ja no es veuria paralitzada l’entrega als Estats Units.

Notícies relacionades

Carvajal es manté a la presó després que fos detingut la setmana passada. És reclamat per presumptes delictes de tràfic de drogues i d’armes, després de la seva detenció a última hora de dijous a Madrid gairebé dos anys estant pròfug de la Justícia.

Havia demanat al Tribunal Suprem (TS) que suspengués la seva extradició fins que a l’octubre aquest mateix tribunal resolgui un recurs pendent, a fi d’evitar el que veu com un mal irreversible.