La lluita contra la pandèmia

Primera sentència a Barcelona sobre una disputa de pares separats per la vacuna de la Covid

  • Una jutge dona la raó a la mare, partidària d’immunitzar els seus fills

Primera sentència a Barcelona sobre una disputa de pares separats per la vacuna de la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jutge de família ha dictat la primera sentència a Barcelona sobre la disputa d’uns pares separats a compte de posar la vacuna contra la Covid als seus dos fills, de 15 i 16 anys. Segons informa el diari ‘Ara’, la magistrada del jutjat de primera instància 51 de Barcelona ha donat la raó a la mare, partidària d’immunitzar els seus fills i de realitzar-los proves PCR, davant el pare, que era contrari a les dues coses. En la seva resolució, després d’escoltar totes les parts, valorar la documentació i jurisprudència sobre el tema, la magistrada ha considerat que el més «beneficiós» per als dos adolescents és que sigui la mare qui prengui la decisió.

Segons la sentència, els dos menors podran vacunar-se i fer-se PCRs. En el cas del més gran, serà ell qui tingui l’última paraula, perquè la llei faculta els menors d’entre 16 i 18 anys a decidir per si mateixos en aquesta qüestió.

Notícies relacionades

El pare va manifestar el seu rebuig a la vacunació per la «incertesa» sobre l’eficàcia de les vacunes i per les possibles reaccions. Els seus fills van explicar a la jutge que no volien vacunar-se perquè el pare els parlava dels «efectes negatius» de les vacunes, tot i que no van saber concretar quins eren aquests efectes. Segons la resolució, el pare no va argumentar la seva oposició a la vacuna «més enllà d’informació que sembla haver recollit a internet i a les xarxes socials».

La jutge del cas, Eva Atarés, ha volgut deixar clar en declaracions al diari ‘Ara’ que els jutges no poden autoritzar o no l’administració d’una vacuna, sinó que decideixen sobre quin dels dos progenitors té la facultat de decidir, tenint en conte el benefici dels menors.