Inici del curs escolar 2021/22

Els instituts catalans podran accedir a les dades de vacunació per gestionar quarantenes

  • El Govern modificarà un decret llei perquè els centres puguin tenir la informació sense haver de demanar-la

Els instituts catalans podran accedir a les dades de vacunació per gestionar quarantenes

JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria d’Educació de la Generalitat permetrà que els instituts tinguin accés a les dades de vacunació contra la Covid-19 per gestionar les quarantenes en cas d’un positiu a l’aula, quarantenes que aquells que estiguin vacunats no hauran de fer.

En una entrevista a TV-3 i Catalunya Ràdio aquest dilluns, primer dia del curs 2021-2022 a Catalunya, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha dit que aquest dimarts el Govern modificarà un decret llei ja existent per garantir que els centres no hagin de demanar dades i puguin disposar de la informació a partir de la setmana vinent.

Així, el text permetrà que les persones referents dels centres puguin accedir, a través del sistema TraçaCovid, a la informació de vacunació d’alumnat, docents i resta de professionals que entren en un centre educatiu.

Notícies relacionades

El conseller ha remarcat que Catalunya comença el curs escolar amb percentatges alts de vacunació, però que el Govern vol «anar més enllà, perquè sigui com més alta millor», i ha explicat que una de les fórmules és anar a buscar els no vacunats on van cada dia, acostant-se als instituts i els centres de vacunació pròxims per incrementar les taxes d’immunització.

Respecte a l’inici del curs, Cambray ha assegurat que ha començat amb normalitat, sense cap incidència, en els més de 5.000 centres educatius catalans, i ha insistit que la mascareta a l’aula es traurà «al més aviat possible», però que no hi ha una previsió, ja que és una decisió sanitària que depèn de la situació epidemiològica.