«Això s’ha convertit en una història política»

Un alcalde explota per l’incendi de Sierra Bermeja: «La catàstrofe era evitable»

Un alcalde explota per l’incendi de Sierra Bermeja: «La catàstrofe era evitable»

ÁLEX ZEA - EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

Els esforços, l’ànima i el cor estan posats en l’extinció de l’incendi que està arrasant la joia natural que és Sierra Bermeja i que està amenaçant fins a sis pobles encaixonats a l’espectacular Vall del Genal.

Avui la Unitat Militar d’Emergències (UME) ha sumat 260 efectius per donar suport a les tasques de contenció i extinció del foc. Tot i així, des de dijous s’han elevat certes crítiques des de diferents sectors sobre per què s’ha esperat cinc dies des de l’inici de les flames –dos des que s’elevés l’incendi a nivell 2– en sol·licitar recolzament als militars.

Des d’aquest dijous, Miguel Ángel Herrera, alcalde de Genalguacil, el municipi on es va originar el foc i, per tant, dels més afectats per les flames, està denunciant una falta de mitjans i de personal per sufocar nous conats al seu municipi i va ser dels primers a demanar l’activació de l’UME. Ahir, en una atenció a mitjans, el regidor de Genalguacil va explotar llançant dures declaracions:

«El foc era inevitable perquè hi ha gent molt dolenta, el que era evitable era la catàstrofe, és a dir, cosa que està passant. I està passant perquè hi ha una deixadesa tremenda, que això s’ha convertit en una història política més que un sistema tècnic», va etzibar Herrera, això sí, lloant en tot moment l’actuació dels bombers de l’Infoca. «A nivell de personal, molt pocs. Fins i tot la gent de l’Infoca, que treballa i que són uns grans professionals, els fa por parlar de la deixadesa que hi ha hagut allà, desprotegits».

Amb la veu entretallada, el regidor del Genalguacil va assegurar que era una situació molt «dolorosa per a un alcalde i per a qualsevol persona», lamentant que el foc ja estava entrant a les finques dels veïns.

«No permetré que el meu poble es torni a cremar una altra vegada. Va passar en el 94 i es van cremar les finques. No permetré que cap polític, per interessos polítics jugui amb els interessos del meu poble», va clamar el primer regidor.

Preguntat avui per aquestes declaracions, Herrera assegura a aquest diari: «En parlarem després del foc. Ahir vaig dir el que havia de dir, que era el moment oportú. Ara hem d’estar concentrats a apagar el foc».

Notícies relacionades

En la mateixa línia es manté l’alcalde de Jubrique, Alberto Jesús Benítez, que assegura que la seva preocupació està en l’evolució de l’incendi. Tot i que afirma que hi haurà temps per a valoracions una vegada s’aconsegueixi extingir el foc:

«És veritat que des del segon dia de l’incendi que ja veient que estava bastant greu vaig preguntar per l’UME i els tècnics deien que encara no era el moment o que vinguessin no ajudava en l’incendi», manifesta. «Però ara mateix l’important és l’incendi, les persones i hem de cenyir-nos-hi. Quan passi tot caldrà demanar les explicacions oportunes i veure en què s’ha fallat i veure què ha passat».

Temes:

Incendis