Tractament experimental

Goril·les d’un zoo d’Atlanta (EUA) donen positiu de Covid

  • Un treballador que va treballar contagiat podria haver sigut l’inici del brot

Goril·les d’un zoo d’Atlanta (EUA) donen positiu de Covid
1
Es llegeix en minuts

Un número no determinat de goril·les del zoològic d’Atlanta (Geòrgia) ha donat positiu en Covid-19 en les proves a què van ser sotmesos després de presentar símptomes com tos, congestió nasal i pèrdua de gana i estan sent tractats amb anticossos monoclonals.

El zoològic va indicar en un comunicat que s’espera la confirmació en un laboratori veterinari nacional del resultat de les proves i van remarcar que, tot i que no és possible determinar amb exactitud l’origen d’aquest brot, es creu que pot ser degut a un treballador que va donar positiu en la malaltia.

Aquest treballador havia rebut la dosi completa de la vacuna, portava posat el vestit de protecció contra la Covid-19 i no presentava símptomes quan va treballar per última vegada abans de saber que estava contagiat.

El comunicat no diu quants dels 20 goril·les del zoo d’Atlanta estan sent tractats, però un diari local va assenyalar que en són 13 i que hi ha casos entre els quatre grups en què estan dividits.

El director de salut animal del zoo, Sam Rivera, va assenyalar a ‘The Atlanta Jornal-Constitution’, que és el segon grup de goril·les en captivitat que es contagien de la Covid-19 aquest any.

El gener passat vuit goril·les del Zoo Safari Park de San Diego (Califòrnia) van emmalaltir i es van recuperar tots. Un d’ells va rebre un tractament experimental amb anticossos. Precisament aquest és el tractament que estan rebent els goril·les malalts a Atlanta per protegir-los de les complicacions de la Covid-19.

Notícies relacionades

Els equips veterinaris del zoològic estan recollint mostres de tots els goril·les de la institució, que en són 20 i estan dividits en quatre grups, i els faran proves regularment fins i tot si no presenten símptomes. Al comunicat s’assenyala que, tot i que se sap que els humans poden transmetre el virus de la Covid-19 a animals com els goril·les, no hi ha certesa que els animals dels zoològics puguin contagiar la malaltia a les persones.

No obstant, el zoològic va recomanar als visitants mantenir la distància de protecció al voltant dels hàbitats dels animals.