Al Congrés

Sánchez anuncia una actualització del pla contra els delictes d’odi per frenar les agressions homòfobes

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, durante su conferencia en Casa de América

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, durante su conferencia en Casa de América / JOSÉ LUIS ROCA (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimecres que el Govern actualitzarà el pla contra els delictes d’odi davant l’escalada d’agressions homòfobes. El cap de l’Executiu, que ha convocat una reunió d’urgència per tractar aquest assumpte divendres, ha assegurat que s’actualitzarà l’estratègia per frenar aquest tipus d’actes i s’adoptaran els «canvis pertinents perquè aquells grups que volen tornar l’odi als carrers d’Espanya no puguin aconseguir-ho».

Notícies relacionades

«No hi haurà una altra vegada armaris. El que sí que hi haurà i hi ha és un Govern compromès amb la diversitat i que posarà tots els mitjans per evitar els delictes d’odi», ha sentenciat Sánchez en una reunió amb els grups parlamentaris del PSOE al Congrés i al Senat. El president del Govern ha activat aquesta alarma després que diumenge passat un noi de 20 anys fos agredit a Madrid per vuit encaputxats que li van marcar a ganivet la paraula ‘maricon’ en un gluti.

Davant la commoció que ha causat aquests fets en la societat, encara amb el record de l’assassinat de Samuel Luiz Muñiz, a principis de juliol, després de rebre una pallissa al crit de «‘maricon’», Sánchez ha convocat per divendres una reunió de la Comissió de Seguiment per a l’actualització del Pla d’Acció contra els Delictes d’Odi. Segons ha explicat, entre els objectius hi ha actualitzar els delictes d’odi i posar en marxa les mesures necessàries per evitar-los. «Així que ni un pas enrere –ha reiterat–. Al contrari, continuem avançant en tolerància, respecte i integració de la diversitat.