Brutal agressió en grup

Detinguts set joves a Alacant per robar i donar una pallissa a un indigent

  • Els arrestats van colpejar brutalment amb pals la víctima i li van causar fractures a les costelles

Detinguts set joves a Alacant per robar i donar una pallissa a un indigent
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut aquesta matinada passada a set individus joves de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un robatori amb violència i un delicte greu de lesions a una persona d’origen rus, a qui li van clavar una pallissa en grup amb pals en una zona d’Alacant on habitualment pernocten persones sense llar.

Després de rebre’s una trucada de la sala del 091, per part d’uns ciutadans que havien sigut testimonis directes quan van sentir com un grup de set joves, perseguien i colpejaven brutalment una persona a la via pública per, posteriorment, marxar amb dos vehicles, manifestant textualment que estaven «apallisant un indigent», aportant característiques, tant dels vehicles com els autors.

Els testimonis de l’agressió van assistir la víctima al lloc dels fets fins a l’arribada dels serveis sanitaris, a qui un cop atesa van traslladar a l’Hospital General d’Alacant per a la seva valoració.

Operatiu de recerca

Ràpidament, el cap del servei de motos, va coordinar l’operatiu de recerca amb les altres unitats del servei de Radiopatrulles, per a la localització dels vehicles descrits, per a la qual cosa es va disposar el tancament perimetral de les sortides de la zona i també de la mateixa ciutat.

Al cap de poc temps es van localitzar els dos vehicles als voltants del barri de Joan XXIII, estant al seu un grup de persones que coincidien en nombre i característiques amb les descripcions aportades pels testimonis, que en tot moment van seguir contacte amb la sala del 091 a disposició policial per si fossin requerits per algun aclariment més.

Atès l’alt nombre d’individus que hi havia, es van sol·licitar reforços d’altres unitats per portar a terme la identificació i després d’acarar les dades i ser preguntats pel motiu de la seva presència al lloc i la propietat dels vehicles, van poder obtenir clars indicis de participació en l’agressió, motiu pel qual van ser detinguts i traslladats a dependències policials per l’abast de les greus lesions provocades a la víctima.

A més, en el transcurs de la detenció, els agents van aconseguir localitzar els possibles objectes contundents amb què van poder colpejar la víctima, segons van descriure els testimonis.

Per robar dos mòbils

Segons van descriure els testimonis, la víctima va ser perseguida i colpejada inicialment amb un pal, fins i tot que un dels individus a qui van descriure clarament, li va clavar un cop de puny a la cara que va fer que la víctima caigués indefensa a terra sentint els testimonis «un cop fort i sec del cap de la víctima contra terra». Seguidament, els set individus, van continuar la brutal pallissa entre tots, amb la víctima a terra, clavant-li puntades de peu i més cops amb els «pals» que portaven.

Després de les primeres investigacions portades a terme pel grup competent s’estudia que, probablement, la veritable motivació de l’agressió hauria sigut pel robatori de dos mòbils que portava la víctima en el moment dels fets després de conèixer les seves primeres manifestacions amb intèrpret.

Els set detinguts, tots de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 18 i 34 anys, passaran a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Alacant, després del tràmit de les diligències pertinents.

Notícies relacionades

Pel que fa a l’estat de salut de la víctima, actualment continua ingressat a l’Hospital General d’Alacant a l’espera de la seva evolució.

En aquest i molts altres casos ocorreguts a la via pública, les manifestacions dels testimonis i el minuciós recull de dades és fonamental per a l’èxit de les intervencions policials, convertint-se sens dubte en una extensió de l’efectivitat policial. La importància de la col·laboració ciutadana amb trucades al 091 quan s’estigui presenciant un fet delictiu, en moltes ocasions, és crucial per a la ràpida localització dels autors en el mínim temps possible, accions que faciliten enormement la tasca policial.