Noves pistes

Reactivada la recerca de Marta Calvo, la jove assassinada a València

  • La Guàrdia Civil inicia aquest dimecres els rastrejos amb gossos i equips especials en una zona on va ser l’acusat, Jorge Ignacio P. J., hores després del crim

Reactivada la recerca de Marta Calvo, la jove assassinada a València
1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil inicia a partir d’aquest dimecres una nova recerca del cos de Marta Calvo, la jove de 25 anys d’Estivella (València) presumptament assassinada per Jorge Ignacio P. J. la matinada del 7 de novembre del 2019, després d’haver confirmat la presència del sospitós en aquest punt l’endemà del crim, el matí del 8 de novembre. L’acusat, que està imputat per tres assassinats –el de Calvo i els de Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos– i vuit més en grau de temptativa d’altres tantes noies més, es va mantenir en aquest punt durant més de tres hores.

La zona que rastrejaran és a Manuel, als afores del nucli urbà, i la intenció és buscar el cadàver en diferents edificacions i àrees rurals. La Guàrdia Civil aborda aquesta nova recerca amb «elevades esperances» de trobar-la, ja que, en la seva declaració davant la Guàrdia Civil, el presumpte assassí en sèrie només va explicar que aquell matí havia anat a l’Olleria a comprar la serra amb què va dir que havia esquarterat Calvo, però no va fer cap menció de la seva estada en aquest punt de Manuel.

Notícies relacionades

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) es troben des d’aquest dilluns a València i aquest dimarts hi han arribat els especialistes de la unitat canina amb gossos ensinistrats en la detecció de restes cadavèriques, els mateixos que ja van participar en el rastreig de l’abocador de Dues Aigües, que es va prolongar sense èxit durant vuit mesos arran de les mentides declarades per l’investigat, que es troba actualment intern a la presó de Villena després de ser traslladat des de la de Picassent a finals de juliol, tal com va avançar en exclusiva ‘Levante-EMV’, diari del grup Prensa Ibérica.

Aquesta nova recerca té l’origen en l’estudi específic de posicionament del mòbil del sospitós pels tècnics de l’institut armat, que s’ha prolongat durant mesos, ja que requeria una anàlisi més profunda i complexa que la de les primeres anàlisis dels telèfons utilitzats per Jorge Ignacio P. J.