Crisi sanitària

El 15% de joves ingressats per Covid necessita ventilació mecànica o intubar

  • El fracàs respiratori suposa una incidència més elevada d’esdeveniments cardíacs, trombosi venosa i mort entre els pacients joves que requereixen ingrés

  • L’estudi confirma que l’obesitat, l’abús d’alcohol i l’apnea del son multipliquen per dos el risc de presentar fracàs respiratori

Planta UCI  de pacientes ingresados por covid en el edificio Garbí en el Parc Sanitari Pere Virgili

Planta UCI de pacientes ingresados por covid en el edificio Garbí en el Parc Sanitari Pere Virgili / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus amb fracàs respiratori és la complicació més freqüent en pacients joves ingressats per SARS-CoV-2 i el 15% presenta afectació pulmonar que, en la majoria de casos, requereix recolzament respiratori no invasiu o intubació, segons un estudi de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI).

Estudi dels factors de risc

La recerca del Registre SEMI-Covid busca definir les característiques clíniques i factors de risc per al desenvolupament del fracàs respiratori en pacients de 18 a 50 anys hospitalitzats per Covid-19 i ha analitzat dades de 15.034 malalts de 150 hospitals, dels quals 2.327 són menors de 50 anys.

També, segons els resultats d’aquest treball, publicat a Journal of General Internal Medicine, la Covid greu amb fracàs respiratori suposa una incidència més elevada d’esdeveniments cardíacs, trombosi venosa i mort entre els pacients joves que requereixen ingrés.

Notícies relacionades

En els 2.327 pacients menors de 50 anys, 58 van patir ictus o infart de miocardi i 37 trombosis venosa. De fet, si la mortalitat global de l’estudi és del 2,3% s’eleva a 12,5% en el grup de pacients amb afectació pulmonar que condiciona la respiració. L’estada hospitalària en aquests pacients també és més llarga, fins a set dies.

Igualment l’estudi confirma que els pacients amb obesitat, abús d’alcohol i apnea del son, ingressats per coronavirus, multipliquen per dos el risc de presentar fracàs respiratori.