Incendi al costat de l’espai natural de la Ricarda, al Prat

  • El foc ha afectat una superfície de 600 m2 de vegetació en una zona propietat d’Aena

  • La policia ha obert una investigació per aclarir les causes del succés i no descarta «cap hipòtesi»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts s’ha declarat un incendi a l’espai natural de la Ricarda (Prat de Llobregat). Els bombers han rebut un avís cap a les 14.24 hores i quatre dotacions s’han desplaçat a la zona. El foc, que ha afectat una superfície de 600 metres quadrats de vegetació, ha quedat extingit cap a les 17.00 hores. La Policia Local del Prat investiga les causes de l’incendi. «No es descarta cap hipòtesi», han assenyalat fonts policials.

El foc s’ha originat en un camí exterior de l’aeroport de Barcelona, en un espai propietat d’Aena i que delimita amb la finca de la Ricarda. Segons expliquen fonts de l’Ajuntament del Prat, les flames han evolucionat en direcció a la tercera pista de l’aeroport, no cap a la finca de la Ricarda, i els bombers han abordat el foc des de fora de les tanques de separació.

L’incendi no ha afectat la planificació de vols de l’aeroport de Barcelona però sí que ha obligat a modificar la configuració de les pistes d’enlairament i aterratge, segons informen via Twitter Controladors Aeris.

Notícies relacionades

La Ricarda és a l’ull de l’huracà pel projecte d’Aena d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat. Les organitzacions ecologistes, agrícoles i socials que s’oposen a aquesta obra han cridat a la «mobilització massiva» de la ciutadania per protestar el 19 de setembre contra el projecte d’Aena que negocien el Govern central i la Generalitat. Els seus representants esgrimeixen que l’ampliació xoca frontalment amb els compromisos climàtics adquirits per les diferents administracions públiques i posa en perill el minvant ecosistema del delta del Llobregat, que perdria part del territori per deixar pas a l’extensió de la tercera pista del Prat.

El Govern, d’altra banda, tanca files i marca la Ricarda com a «línia vermella» del projecte.