19 víctimes aquest estiu

Dos homes moren ofegats en platges catalanes i un altre ingressa en un hospital

  • Dos homes han mort a les platges de Badalona i Palamós i un altre ha pogut ser reanimat a l’Escala

Dos homes moren ofegats en platges catalanes i un altre ingressa en un hospital

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
EFE

Dos homes han mort aquest diumenge ofegats a les platges de Badalona (Barcelona) i Palamós (Girona), segons han informat a Efe fonts dels serveis d’emergències catalans, mentre que un altre ha pogut ser reanimat en una platja de l’Escala (Girona) i ha sigut traslladat en estat crític a l’hospital.

A Badalona, aquests serveis han sigut alertats a les 15:51 hores que un home de 34 anys, de nacionalitat georgiana, s’havia ofegat a l’aigua de la platja del Pont del Petroli. Protecció Civil ha informat en un comunicat que inicialment l’home ha sigut atès pel servei de socorrisme de la platja, que li ha practicat maniobres de reanimació cardiovascular fins que han arribat els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat quatre unitats al lloc i que ha seguit amb les maniobres de reanimació, tot i que han resultat infructuoses. Fins a la platja s’han desplaçat també efectius de la policia local i dels Mossos d’Esquadra. Protecció Civil remarca que la platja del Pont del Petroli disposa de servei de socorrisme i que aquest diumenge hi havia bandera verda.

A Palamós, aquests serveis han sigut alertats a les 13:27 hores que un altre home, en aquest cas de 42 anys i nacionalitat espanyola, s’havia ofegat també a la platja de la cala Cap de Planes, davant les illes Formigues. Els equips del SEM desplaçats a la zona li han practicat també tasques de reanimació cardiopulmar, que han resultat infructuoses.

A la cala s’han desplaçat dues unitats terrestres i un helicòpter del SEM, mentre que els Bombers de la Generalitat han activat un altre helicòpter amb efectius del grup d’Actuacions Especials (GRAE) i els Mossos, dues patrulles i una barca del servei marítim. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les diligències del succés. La cala de Palamós en la qual ha tingut lloc l’accident no té servei de vigilància.

Extremar les precaucions

Mentrestant, un home de 73 anys i nacionalitat espanyola s’ha ofegat aquest matí a la platja del Moll Grec, a l’Escala, que disposa de servei de socorrisme i on hi havia bandera verda. Aquest succés ha tingut lloc sobre dos quarts de dotze del matí, a l’altura del xiringuito la Musclera.

Notícies relacionades

Els socorristes, un cop han tret el cos a la sorra, li han practicat maniobres de reanimació i finalment ha sigut traslladat en helicòpter en estat crític a l’hospital Josep Trueta de Girona. El SEM ha traslladat a la zona una unitat terrestre i un helicòpter. També han acudit tres patrulles dels Mossos i efectius de la Guàrdia Civil.

Ahir dissabte, a més, una dona de 50 anys va morir també ofegada a la platja del Miracle de Tarragona. Des que va començar la campanya d’estiu, el 15 de juny, han mort a les platges catalanes 19 persones. Protecció Civil ha insistit en un comunicat en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura possible, les que estiguin vigilades.