Des d’aquest dilluns

Catalunya tornarà a fer tests als contactes de positius per Covid

  • Salut anuncia un nou canvi de protocol per la detecció de contagiats vacunats

Catalunya tornarà a fer tests als contactes de positius per Covid

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut de la Generalitat reprendrà de manera progressiva les proves diagnòstiques a contactes estrets de casos positius de Covid-19 a partir de dilluns, data en què es publicarà l’actualització del protocol d’atenció sanitària i de salut pública, segons ha informat el departament en un comunicat aquest divendres.

A més, l’actualització del protocol inclou un canvi de data en la realització de proves PCR, que es faran entre quatre i sis dies després del contacte per millorar la detecció de la variant delta del virus, que té el pic viral més cap a l’inici.

Així mateix, es faran proves diagnòstiques –tant PCRs com tests d’antígens ràpids– a vacunats, perquè se n’han detectat casos entre gent que ja havia rebut almenys una dosi de la vacuna.

L’actualització del protocol també contempla, de cara al curs escolar, la incorporació de les farmàcies que ja són vigents en el pla de test d’antígens supervisats. L’objectiu d’aquesta actualització és generalitzar el rastreig de contactes per identificar i tallar cadenes de transmissió amb una operativa que moduli la pressió assistencial dels CAPs i accelerar, així, la recuperació d’altres activitats assistencials.

Sense quarantena però amb PCR

Les persones amb la pauta completa de vacunació no hauran de fer quarantena, però sí que hauran de sotmetre’s a una PCR quatre dies després de l’exposició, mentre que les no vacunades o amb la pauta incompleta hauran de sotmetre’s a la prova i fer la quarantena de 10 dies.

Notícies relacionades

A les escoles, quan es confirmi un cas positiu es portaran a terme tests a tots els membres de la bombolla de convivència: aquelles que tinguin la pauta completa es faran un test d’antígens per automostra supervisat en una farmàcia.

Així mateix, les persones no vacunades o amb la pauta incompleta que siguin contactes estrets en l’àmbit escolar hauran de sotmetre’s a una prova PCR i fer la quarantena de 10 dies.