Falles 2021

Diluvia a València la nit de la ‘plantà’

  • La pluja i el vent desplomen la falla el Charco de Catarroja

2
Es llegeix en minuts

La DANA ha arribat a València i ha descarregat una gran quantitat d’aigua sobre la ciutat acompanyada d’un espectacular aparat elèctric. Aquest era el temor més gran del món faller: que la tempesta arribés la nit de la ‘plantà’.

Ja unes hores abans el temporal s’encebava amb localitats com Requena, Llíria o el Puig, on l’aiguat ha deixat imatges espectaculars.

La virulència ha sigut tan gran que ha provocat fins i tot la caiguda del senyal de la televisió autonòmica, À Punt.

A més, l’aiguat i el vent que han fuetejat València i l’Horta la nit passada i la matinada de dimecres a dijous ha causat caigudes i destrosses en diferents monuments. L’incident més greu s’ha viscut a Catarroja, quan el fort temporal ha tombat una de les falles de més dimensions, la que havia plantat el Charco.

«La comissió de la falla el Charco comunica que, a causa del temporal, el nostre monument ha caigut sencer a terra. Informar-vos que només hi ha hagut un ferit lleu, però, per sort, està conscient i bé. La nostra fallera major en aquell moment era a peu de monument, però està perfectament», és el breu comunicat que ha penjat la directiva a Facebook. Gràcies a tots els qui us heu preocupat pels membres de la nostra falla», concloïa el missatge.

La falla ha rebut nombroses mostres de suport al llarg de la nit, tant del món faller com de l’Ajuntament. «Tot el meu suport a la falla el Charco davant l’accident sofert. Ha quedat en un ensurt i els ferits són lleus. Espero que es recuperin aviat, Abel i Alba. Ànims», són les paraules que els ha dirigit la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent.

Notícies relacionades

«Personalment vull donar suport anímic als fallers i falleres de la comissió el Charco del nostre poble. He pogut ser al seu costat en un moment complicat. Ha sigut una nit llarga de fortíssima pluja i de vent. Una ‘plantà’ molt dura, si no decebedora», ha manifestat l’alcalde, Jesús Monzó. «El més important és que totes i tots estem bé i que només hem hagut de lamentar dos ferits lleus», ha afegit el mandatari.

«El poble ha respost extraordinàriament a la pluja torrencial que ha deixat gairebé 40 litres per metre quadrat en una hora amb vents de 40 quilòmetres per hora. Els catarrogins i catarrogines ressorgim de les cendres i sempre tirem endavant», ha expressat Jesús Monzó, a través de Facebook.