Temporal al Mediterrani

L’aiguat desborda un barranc a Vinaròs i atrapa diverses persones

  • «De moment no hem de lamentar danys personals» però «sí que n’hi ha molts de materials», diu l’alcalde

1
Es llegeix en minuts
EFE

 El barranc del Triador de Vinaròs s’ha desbordat a conseqüència de les fortes pluges de les últimes hores, segons ha informat Efe a l’alcalde, Guillem Alsina. Els equips d’emergències continuen treballant des de les 12 hores a Vinaròs per rescatar totes les persones atrapades a casa i en cotxes després de les inundacions que han començat a produir-se aquest migdia entre el sud de Tarragona i el nord de Castelló. «De moment no hem de lamentar danys personals», celebra l’alcalde, tot i que afegeix que «sí que n’hi ha molts de materials».

En aquests moments fins a set dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló –juntament amb tres brigades forestals, una unitat maquinària i logística del consorci i tres unitats de comandament– col·laboren amb la Guàrdia Civil i la Policia Local per rescatar «algunes persones que s’han quedat atrapades a casa i d’altres al cotxe».

Alsina explica que fins al moment s’han pogut ja rescatar en helicòpter diverses persones que havien quedat atrapades al vehicle a l’N-238. «Aquestes persones estan sent ara ateses per Creu Roja, que els ha ofert roba seca i mantes», afegeix. El consorci ha rescatat també altres conductors atrapats al municipi de Rosell.

L’alcalde de Vinaròs confirma que també s’ha hagut de mobilitzar una unitat de rescat aquàtica (URA) per verificar que no hi havia ocupants en dos cotxes que han sigut arrossegats per l’aiguat fins al mar.

Notícies relacionades

De moment, el Centre de Coordinació d’Emergències manté l’Emergència a Situació 1 per inundacions a Vinaròs.

L’ajuntament manté també tancats al trànsit els següents trams de carreteres: AP-7 en direcció a Tarragona, carretera Nacional N-238 al barranc de Barbiguera, carretera nacional N-340 als barrancs de la Barbiguera i Triador, Camí Vell d’Alcanar als barrancs de la Barbiguera i Triador, Camí la Sunyera, els barrancs de la Costa Nord, Camí Peñíscola, Camí Gisbert i Camí Rossell.