VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per intentar penjar la seva parella amb una cortina a Alacant

  • La Policia i els sanitaris salven la vida a la dona, que va ingressar a l’uci després de ser reanimada

  • L’arrestat té més de cent antecedents

La Policía Nacional traslada ayer al detenido al domicilio de Alicante donde rescataron a la mujer en estado inconsciente

La Policía Nacional traslada ayer al detenido al domicilio de Alicante donde rescataron a la mujer en estado inconsciente

4
Es llegeix en minuts

La ràpida intervenció de la Policia Nacional d’Alacant després d’una trucada per un greu episodi de violència masclista va salvar la vida a una dona de 33 anys que va ser trobada inconscient i penjada amb una cortina enrotllada al coll en una vivenda del barri Virgen del Remedio. La seva parella, un home de 50 anys amb més de cent detencions al seu historial i amb qui mantenia una relació sentimental des de fa diverses setmanes, va ser detingut com a presumpte autor de l’agressió i va al·legar davant la Policia que va ser la seva parella qui va intentar penjar-se amb la cortina. La víctima va poder ser reanimada pels policies que la van rescatar i pels sanitaris desplaçats al lloc. Va ser evacuada en estat greu i va quedar ingressada a l’uci de l’Hospital General d’Alacant, on ahir a la tarda es mantenia estable.

Els investigadors de la Unitat d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) de la Comissaria Provincial d’Alacant fan els seus esbrinaments per aclarir les circumstàncies en què es va produir el succés, tot i que les primeres indagacions apunten a una agressió masclista el tràgic final de la qual va ser evitat ‘in extremis’ per la Policia Nacional. Veïns de l’immoble van assegurar a aquest diari que la parella havia protagonitzat algun incident anterior.

El detingut va ser traslladat ahir al matí per la Policia fins al domicili per fer una inspecció de la vivenda i mirar de reconstruir el que va passar. Aparentment, l’arrestat no semblava que estigués en perfecte estat de salut, com si estigués afectat per la ingestió de pastilles o alguna substància.

afectat per la ingestió de pastilles o alguna substància.Trucada al 091

El succés va passar poc després de les quatre de la matinada. La sala del 091 va rebre un avís a través del 112 comunicant que s’estava produint una agressió a una dona per part de la seva parella al domicili que tots dos compartien al carrer Farmacéutico Agatángelo Soler d’Alacant, al barri Virgen del Remedio.

«Aquesta vegada em matarà», va manifestar la dona a la trucada que va fer per demanar ajuda i denunciar l’agressió que estava patint per part de la seva parella.

Al lloc es van desplaçar amb la màxima urgència tres patrulles de la Brigada de Seguretat Ciutadana i després d’irrompre en un domicili de la segona planta van trobar una dona en roba interior que estava penjada d’una cortina enrotllada al coll i amb nusos.

Estava inconscient i sense respiració, però tenia el pols molt feble, per la qual cosa els agents la van despenjar immediatament davant la passivitat del seu company sentimental, que encara no havia sigut detingut.

Els policies van començar a practicar a la dona tècniques de reanimació cardiopulmonar mentre sol·licitaven la presència d’una ambulància. Els agents van estar reanimant-la durant set minuts i, quan van arribar els sanitaris, van continuar amb les maniobres i van aconseguir estabilitzar-la per al trasllat a l’Hospital General.

La dona es trobava en estat greu i va quedar ingressada a l’uci, per la qual cosa inicialment no se li va poder prendre cap manifestació sobre l’ocorregut.

Davant la trucada realitzada per la mateixa víctima abans de quedar inconscient, les contradiccions de la parella i la seva actitud desinteressada per l’ocorregut a la seva companya sentimental, així com indicis observats al domicili, la Policia va procedir a la detenció de l’home, un espanyol de 50 anys que suma ja 118 arrestos per delictes contra el patrimoni i contra les persones. De fet, l’octubre del 2020 li consta una detenció a Madrid per un delicte de temptativa d’homicidi.

Una vegada es va formalitzar l’arrest els agents de Seguretat Ciutadana van activar el protocol d’actuació per a delictes violents i es va protegir l’escena fins a l’arribada dels funcionaris especialitzats amb l’objectiu de realitzar la inspecció ocular i investigació corresponent. La UFAM s’ha fet càrrec d’aquesta investigació juntament amb la Brigada de Policia Científica per obtenir les dades necessàries per a l’esclariment dels fets.

Maltractament

La Policia va informar ahir que les primeres indagacions indiquen que la parella havia començat recentment una relació sentimental i que ja s’haurien produït altres episodis de violència.

Notícies relacionades

Veïns de l’immoble on van passar els fets van afirmar a aquest diari que la dona «pren pastilles i es posa molt malament». Van afegir que de vegades ens va dir «que la seva parella la maltractava».

La Policia Nacional recorda que la comunicació ràpida de qualsevol episodi de violència contra la dona és crucial per poder actuar en aquests casos a través d’una trucada al 091 o a través de la descàrrega al mòbil de l’aplicació «Alertcops» prement el botó «Sos». És una aplicació creada per a això per la Secretària d’Estat de Seguretat i es tracta d’un canal discret i eficaç per sol·licitar ajuda a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat davant qualsevol fet de què una persona sigui víctima o testimoni.