Festa major moguda

Nova nit de disturbis a la Seu d’Urgell entre Mossos i participants en un ‘botellon’

Diverses persones han llançat objectes als policies quan estaven a punt desallotjar una plaça

Nova nit de disturbis a la Seu d’Urgell entre Mossos i participants en un ‘botellon’

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Seu d’Urgell ha viscut una nova nit de disturbis durant la matinada d’aquest dimarts, que ha acabat de nou amb enfrontaments entre participants en un ‘botellon’ i els Mossos d’Esquadra, com va passar el cap de setmana. Segons fonts de la policia catalana, cap a les 2.45 hores diverses persones haurien llançat objectes a la línia policial, tot just minuts abans que es procedís a desallotjar la plaça del Carme, situada en ple centre històric de la capital alturgellenca.

Cal tenir en compte que, hores abans, s’havia muntat un dispositiu per revisar que en aquest espai no entrés gent amb ampolles i objectes perillosos. De moment, no s’ha produït cap nova detenció en relació amb aquests disturbis ni els registrats durant el cap de setmana de festa major.

Crida municipal

Les mateixes fonts han explicat que, com a conseqüència dels fets, no hi ha hagut ferits de rellevància i que, després de l’actuació policial, les persones concentrades a la plaça del Carme han acabat marxant cap a la zona de l’Horta del Valira.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va fer una crida al «civisme» i a respectar les restriccions decretades per la pandèmia de la Covid. El consistori va llançar el missatge que «la violència no té cabuda a la festa major» i que «cal evitar situacions que afavoreixin els contagis».