Desordres a la festa major

Batalla campal contra els Mossos en un ‘botellon’ a la Seu d’Urgell

  • Uns 300 joves van rebre els antiavalots amb llançament d’objectes i esbroncades quan eren a punt de ser desallotjats diumenge a la matinada

DETENIDO EL PADRE DE NADIA ANTE LAS SOSPECHAS DE ESTAFA EN DONATIVOS

DETENIDO EL PADRE DE NADIA ANTE LAS SOSPECHAS DE ESTAFA EN DONATIVOS / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per segona vegada en una setmana a les comarques de Lleida, desenes de joves que participen en botellons s’han enfrontat als Mossos d’Esquadra, que els instaven a marxar. Si el cap de setmana passat els fets de van produir a la festa major d’Alpicat (Segrià), aquesta vegada el xoc ha tingut lloc a la Seu d’Urgell, on aquests dies se celebren també les festes patronals. La baralla a la capital de l’Alt Urgell es va produir a les 0.30 hores de diumenge a la cèntrica plaça del Carme, on s’havien reunit unes 300 persones, moltes d’elles menors d’edat.

L’Ajuntament de La Seu ha recordat a través de les xarxes socials que «les aglomeracions i no respectar les mesures provoquen contagis». «Fem una crida a la responsabilitat i al civisme aquests dies, sobretot a les nits. Som comprensius i permissius, però cal fer compatible les ganes de festa amb les mesures preventives i amb el descans dels veïns», afegeix el comunicat del consistori.

Notícies relacionades

Després d’un primer intent de la Policia Local per mirar de dissoldre l’aglomeració, van acudir-hi els Mossos d’Esquadra, que van desplaçar fins al lloc diverses patrulles de seguretat ciutadana. El dispositiu tampoc va funcionar i els joves van seguir a la zona increpant els policies.

Finalment, s’hi van desplaçar agents antiavalots, a què els joves van respondre amb llançament d’objectes i forcejaments. Una desena de joves van ser denunciats. Cap a les 2.20 hores es va aconseguir dispersar els participants al ‘botellon’.