‘No festes’

Un poble de Terol regala un pernil als seus veïns al no celebrar les seves festes

Els habitants del poble també han rebut una safata de ceràmica

Un poble de Terol regala un pernil als seus veïns al no celebrar les seves festes

S.E.

1
Es llegeix en minuts

L’Espanya buidada no només es redueix a males carreteres, falta d’ocupació i escoles que sobreviuen amb molt pocs nens a les seves aules. De vegades, aquesta proximitat humana dels pobles porta a històries inimaginables. I si no que els ho diguin als veïns d’Allueva, un poble de Terol, que han rebut un pernil per part de l’ajuntament com a detall després de no celebrar el vermut de les festes de sant Lluís (25 d’agost) durant els dos últims anys.

Tots els veïns amb residència a Allueva van rebre durant aquest mes una notificació via carta en la qual se’ls informava dels actes programats per a les ‘no festes’. A més, se’ls va convocar el passat dia 19, de 12.00 a 13.00 hores, a l’ajuntament per recollir un detall. Un detall que «ni de bon tros pensaven que anava a ser un pernil».

Pilar Molina, alcaldessa de la localitat, radiava orgull pels quatre costats amb aquest gest que ha tingut amb els seus veïns. «És impressionant l’enrenou que s’ha muntat per un pernil que he donat», comentava entre rialles la Pilar, que «com a bona aragonesa», es va acabar sortint amb la seva després de comentar la idea amb el seu marit.

Notícies relacionades

Com no podia ser de cap altra manera, el pernil és de Terol, perquè com diu la Pilar, «¡Terol existeix, eh!». Als 50 pernils que es van repartir els acompanya una safata de ceràmica de Terol on apareixen gravats aquests dos anys de la Covid.

Els veïns pakistanesos que no poden menjar carn de porc seran obsequiats amb un premi del mateix valor econòmic que el pernil. Perquè a Allueva tots són importants i com diu la seva alcaldessa, «som ‘pequeñicos’ però existim». 

Temes:

Festes Aragó