Desmantellen una granja il·legal de criptomonedes a Toledo

  • La propietària comptava amb més de cent processadors en funcionament connectats il·legalment a la xarxa elèctrica

1
Es llegeix en minuts
EFE

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una granja de criptomonedes ubicada en un xalet del municipi de Yeles, a Toledo, on han identificat una dona com a presumpta autora d’un delicte de defraudació del fluid elèctric.

La dona, segons fonts policials, es va servir d’una connexió il·legal per garantir el manteniment de la instal·lació que comptava amb 111 processadors en funcionament i «sofisticats» equips de refrigeració i extracció de fum i calor, ha informat la Policia Nacional aquest divendres en una nota de premsa.

La investigació va arrencar al detectar-se que la vivenda tenia un consum elèctric elevat i desprenia una emissió tèrmica superior al que es correspondria amb un domicili familiar.

Preu de l’electricitat

Notícies relacionades

La Policia Nacional ha informat que en aquest tipus d’instal·lacions la rendibilitat està supeditada a uns preus de l’electricitat reduïts, per la qual cosa la investigada se servia d’una connexió il·legal a la xarxa de distribució de baixa tensió mitjançant una escomesa elèctrica trifàsica, amb un alt consum il·legal.

Atès que les criptomonedes es fan servir, de vegades, com a mitjà de pagament habitual en activitats il·lícites vinculades a delictes tecnològics i per a l’emblanquiment de capitals, la investigació continua oberta per al total esclariment dels fets.

Temes:

Criptomonedes