Alacant

Mor a Elda per Covid una dona de 58 anys que s’havia negat a vacunar-se

  • Feia dies que la pacient estava intubada a la unitat de cures intensives del centre sanitari

Hospital de Elda, donde se ha producido el deceso.

Hospital de Elda, donde se ha producido el deceso.

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 58 anys que s’havia negat a vacunar-se ha mort a conseqüència de la Covid a l’Hospital comarcal d’Elda. La defunció ha tingut lloc dimarts a la matinada. Feia dies que la dona estava ingressada en aquest centre sanitari i la seva evolució va anar a pitjor, fins que va necessitar ingrés en la unitat de cures intensives i d’intubació a causa de la greu afectació als pulmons. Finalment no va poder superar la malaltia i va morir. Segons ha pogut saber aquest diari, la dona no només havia rebutjat la vacuna contra aquesta malaltia, sinó que era ferma creient de les teories negacionistes i una activista en la propagació d’aquestes teories.

Acceptació

Les vacunes contra el coronavirus han tingut una àmplia acceptació al País Valencià i, segons dades de la Conselleria de Sanitat, només l’1,8% de les persones a qui se’ls ha ofert immunitzar-se han mostrat el rebuig explícit. La immensa majoria de les persones que rebutgen la vacuna no són negacionistes creients de teories conspiradores, sinó més aviat població a qui li fa por els efectes adversos de les vacunes o que tenen malalties de la sang, per la qual cosa pensen que aquests medicaments els complicaran més aquestes patologies. Amb l’objectiu de donar una segona oportunitat a aquestes persones, la Conselleria de Sanitat ha emprès una campanya de repesca massiva per citar 400.000 persones que al seu moment van rebre el missatge per vacunar-se però no van acudir a la cita.

Notícies relacionades

A aquestes persones se’ls ha tornat a enviar un missatge de text en el qual inclou un enllaç perquè escullin, entre les dues últimes setmanes d’agost i les dues primeres de setembre, quina és la que millor s’ajusta a la seva disponibilitat. També queden per vacunar unes 50.000 persones al País Valencià que es troben de viatge i han posposat la cita amb Sanitat.

Aquesta setmana s’arribarà al 70% de persones protegides amb la pauta completa i per al 9 d’octubre Ximo Puig ha assegurat que el País Valencià estarà immunitzat. No obstant, amb la variant delta com a predominant, el nivell de població vacunada perquè s’arribi a la immunitat i grup davant el coronavirus ha de ser molt més elevat, segons coincideixen a assenyalar els experts.