Limitació tècnica

Balears no pot llegir el codi QR dels certificats Covid d’àmbit europeu

L’Executiu autonòmic no té el ‘software’ per llegir-los, només el té Madrid, ja que es tracta d’un document pensat inicialment per transitar pels països de la UE

Armengol y Maroto presentan en Palma la puesta en marcha del certificado COVID

Armengol y Maroto presentan en Palma la puesta en marcha del certificado COVID / EUROPA PRESS/ I. Buj. POOL (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

Malgrat que el certificat Covid UE és acceptat en ports i aeroports de les Balears com a document vàlid i acreditatiu de la doble vacunació contra la Covid-19 tant perquè els residents puguin tornar a casa com perquè els turistes nacionals puguin disfrutar d’una estada a les illes, en realitat el Govern manca del ‘software’ necessari per llegir els codis QR que contenen tota la informació de la manera en què el resident o el turista nacional s’han «protegit» per poder accedir a aquest arxipèlag.

Des de Salut expliquen que aquest ‘software’ que permetria llegir els codis QR només està a disposició de Madrid, ja que, a l’idear-se inicialment com un document únicament vàlid per viatjar entre els països de la UE, tan sols s’ha facilitat la tecnologia als Governs centrals dels estats membres de la Unió Europea.

Sí per als turistes estrangers

Notícies relacionades

Per això, mentre que el personal de Sanitat Exterior que controla l’accés dels turistes estrangers a Balears sí que tindria capacitat d’escanejar i llegir els codis QR amb què arriben els internacionals, els controls establerts pel Govern per fer el mateix amb els turistes nacionals no podrien fer aquesta lectura.

Des de Salut van explicar que resolen aquesta deficiència revisant visualment la informació per escrit que acompanya el codi QR: les dades de la vacunació, l’identificador del certificat, el seu emissor (en cas dels ciutadans de les illes, el Servei de Salut), el tipus de vacuna i la data en la qual es va completar la immunització.