Disseny del britànic Thomas Heatherwick

La polèmica escultura Vessel de Nova York torna a tancar després del quart suïcidi en un any

  • Des d’aquesta escala en espiral de més de 45 metres d’altura els visitants poden disfrutar de les vistes de la ciutat i del riu Hudson

zentauroepp47370533 pfx12  new york  united states   15 03 2019   a guest takes 190319094405

zentauroepp47370533 pfx12 new york united states 15 03 2019 a guest takes 190319094405 / PETER FOLEY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vessel, la polèmica escultura novaiorquesa situada a la urbanització Hudson Yard, va tornar a tancar les portes dijous passat després de registrar-se el quart suïcidi en un any. En aquesta ocasió, ha sigut un menor, acompanyat per la seva família, el que ha aconseguit eludir les mesures de seguretat que s’havien imposat el maig passat, després que tres persones es traguessin la vida al monument en menys d’un any.

«Tenim el cor trencat per aquesta tragèdia, i acompanyem en el sentiment la família del jove que ha perdut la vida», ha dit Kimberly Winston, la portaveu del projecte Hudson Yards. A més, ha assegurat que estant «portant a terme una investigació completa. Vessel està actualment tancat».

Notícies relacionades

El monument es va mantenir tancat del gener al maig d’aquest any després del suïcidi d’un jove de 21 anys a principis d’any. Durant aquest temps, els responsables del projecte van estudiar mesures de seguretat per evitar més suïcidis. Des de la reobertura, només s’hi podia accedir acompanyat o en grup i la presència de vigilants es va multiplicar. A més, tant als cartells de l’escultura com a l’entrada, que va passar de ser gratis a costar 10 dòlars (8 euros), s’escrivien missatges per prevenir els suïcidis. No obstant, els responsables del monument es van negar a instal·lar barreres protectores a les baranes.

Des d’aquesta escala en espiral de més de 45 metres d’altura, dissenyada pel dissenyador britànic Thomas Heatherwick, els visitants poden disfrutar de les vistes de Nova York i del riu Hudson.