Estratègia d’immunització

Argimon insta a vacunar contra la Covid-19 les embarassades

«S’ha vist que el fàrmac és segur en aquest col·lectiu», assegura el conseller de Salut

Catalunya preveu arribar al pic d’ingressos per coronavirus en hospitals aquest cap de setmana

Argimon insta a vacunar contra la Covid-19 les embarassades
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El conseller de Salut de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha instat aquest dijous les dones embarassades a vacunar-se contra el Covid-19. «Recomanem la vacunació a les embarassades», ha insistit el conseller.

Tot i que les dones embarassades «no han entrat» en els assajos clínics de la vacuna («no entren mai en cap medicament, per un tema de seguretat», ha precisat Argimon), sí que s’ha vist que la vacuna contra la Covid-19 és «segura». «Hem vist que dones que no sabien que estaven embarassades s’han vacunat i s’ha vist que la vacuna és segura», ha assegurat.

El conseller ha recordat que aquesta cinquena onada pandèmica té «una gran incidència» especialment entre les persones joves, entre les quals hi ha les dones embarassades. Per això la pressa a vacunar-les.

Segons Argimon, la Covid-19 afecta aquestes dones «com a qualsevol altra persona», però amb el risc que comporta el fet d’estar encinta. «Hem vist alguns casos de pacte prematur», ha dit. També hi ha altres embarassades que passen la Covid-19 a casa sense més risc.

L’epidemiòleg també ha instat la ciutadania en general a continuar vacunant-se i ha dirigit el seu missatge a aquelles persones que, cansades de demanar cita i no trobar-la, n’han desistit. Salut, ha dit Argimon, ha pujat l’oferta de vacunes aquests dies i ha instat a continuar intentant-ho.

També ha explicat que Salut farà una roda de premsa dimarts que versarà, essencialment, sobre dones embarassades i la Covid-19.

A prop del pic d’ingressos

La Conselleria de Salut calcula que Catalunya arribarà al pic d’ingressos en planta hospitalària «aquest cap de setmana», aproximadament. Una setmana després, s’arribarà previsiblement al pic d’ingressos a les ucis.

Notícies relacionades

Preguntat sobre el possible retard de les vacances del personal sanitari, Argimon ha assegurat que «espera i desitja» que no s’hagin de tocar, però que cada centre té una situació diferent. «No és igual la Vall d’Hebron que un hospital comarcal», ha precisat. «Espero que no hàgim de tocar vacances més enllà del pactat», ha dit.

També ha tornat a mostrar-se partidari de «no discriminar» ningú per no tenir el passaport Covid-19, ja que en aquests moments no tothom té l’oportunitat de vacunar-se. Per això descarta que de moment Catalunya demani aquest document per entrar als bars. «El certificat Covid és molt útil, però no pot ser discriminatori», ha dit.