La lluita contra la pandèmia

La justícia tomba el certificat Covid per entrar a bars i restaurants a les Canàries

  • L’alt tribunal canari elimina també el tancament total de 0.00 a 06.00 hores i el límit d’aforament a l’interior d’establiments

La justícia tomba el certificat Covid per entrar a bars i restaurants a les Canàries

EFE / ÁNGEL MEDINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC) ha suspès cautelarment la mesura imposada pel Govern de les Canàries per exigir el certificat Covid o alguna prova diagnòstica per accedir als locals de restauració i hostaleria.

El Govern de les Canàries havia establert aquesta mesura per a les illes que estaven en nivell 4 i requeria que el 50% de l’aforament a l’interior dels establiments estigués cobert amb clients vacunats amb la pauta completa, amb una prova diagnòstica d’infecció activa realitzada en les últimes 72 hores o amb una certificació d’haver passat la malaltia en els últims sis mesos.

Aquesta decisió va ser recorreguda per una associació d’empresaris a qui el TSJC ha donat aquest dijous la raó de forma cautelar.

Notícies relacionades

Així mateix el TSJC ha suspès el tancament total entre les 0.00 i les 06.00 hores dels locals i el límit d’aforament a l’interior dels establiments, que per a les illes en nivell 4 queda fixat en un 50%.

També se suspèn el límit d’aforament a l’interior de gimnasos i activitats físiques no federades en zones interiors, així com cines, teatres, auditoris i espais culturals, que queda fixat en el 55% per al nivell 4 i sí que es pot exigir per a l’accés a aquests certificat Covid o prova diagnòstica d’infecció activa.