Increment de casos

Google obligarà els seus 130.000 empleats a vacunar-se per tornar a l’oficina

  • El gegant tecnològic retarda la data de tornada obligatòria al treball presencial, que passa a ser el 18 d’octubre

Google obligarà els seus 130.000 empleats a vacunar-se per tornar a l’oficina

Denys Vitali

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant tecnològic nord-americà Google ha informat aquest dimecres als seus més de 130.000 empleats a tot el món que tenen l’obligació de vacunar-se contra la Covid-19 per tornar a les oficines a l’octubre. En una entrada al blog corporatiu, el conseller delegat de Google, Sundar Pichai, ha explicat que la implementació d’aquest requisit «variarà d’acord amb les condicions i regulacions locals» i que no s’imposarà en una regió determinada fins que les vacunes hi estiguin «àmpliament disponibles».

Pichai també ha retardat la data de tornada obligatòria a les oficines, que estava fixada per al setembre, i ara passa a ser el 18 d’octubre, a causa de l’increment de casos de coronavirus a tot el món per la variant delta.

Tot i que diversos governs i entitats públiques dels Estats Units ja han anunciat l’exigència als seus empleats de rebre la vacuna per tornar al treball, Google és la primera gran empresa tecnològica que fa el mateix.

Primeres tornades

A principis de juliol, alguns dels milers d’empleats que Google té als EUA van tornar a l’oficina per primera vegada des de l’inici de la pandèmia de Covid-19 l’any passat, un retorn amb caràcter voluntari i que serveix de prova de cara a la tardor.

La firma del cercador ja va anunciar a principis de maig que, una vegada es doni per acabada la pandèmia, el 80% de la seva plantilla haurà de tornar a llocs de treball físics, mentre que el 20% restant podrà teletreballar de forma permanent.

Lliure elecció

Els qui hagin d’assistir a les oficines hauran de fer-ho de forma obligatòria només alguns dies per setmana, mentre que els altres dies podran elegir des d’on treballaran.

Notícies relacionades

Google va ser una de les primeres grans empreses de Silicon Valley en tancar les seves oficines i promoure el teletreball a principis de l’any passat.

La Covid-19 va accelerar la transició al treball remot, que ja s’estava començant a produir en la indústria tecnològica en els últims anys.