58 morts més

El nombre de pacients a l’uci continua pujant, però els indicadors afluixen un dia més

Els ingressos semblen estabilitzar-se, amb només dos més en les últimes hores

El nombre de pacients a l’uci continua pujant, però els indicadors afluixen un dia més

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Catalunya suma un dia més nous malalts en unitats crítiques, i ja en són 535, una xifra molt elevada que ja ha portat els hospitals a desprogramar activitat no urgent, mentre que continua creixent la mortalitat, amb 58 morts en les últimes 24 hores una de les xifres més elevades d’aquesta cinquena onada, marcada per la variant delta.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts per Salut, hi ha un total de 2.237 persones hospitalitzades a planta, només 2 més que ahir, i 535 a l’uci, 25 més que la vigília. En les últimes hores s’han notificat 5.492 positius, més que ahir però una xifra menor a la de l’inici d’aquesta onada, amb una mitjana que superava els 8.000 diaris.

La incidència acumulada per cada 100.000 habitants a set dies segueix reduint-se lentament, al passar de 528 casos a 508,76 en les últimes 24 hores, un centenar menys que la setmana passada.

L’EPG, a menys de 1.000

Notícies relacionades

Un altre dels indicadors de referència, la velocitat de reproducció del virus, l’Rt, també descendeix tres centèsimes fins al 0,88, és a dir, que 100 persones infecten una mitjana de 88, cosa que significa que el virus està en retrocés. El mateix passa amb el risc de rebrot (EPG), que mesura el potencial epidèmic: ha baixat de 1.000 i se situa en 976, encara elevadíssim.

La positivitat dels PCRs i tests d’antígens descendeix lleugerament 18,20%. Encara queda un llarg camí fins a arribar al 5%, el percentatge que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia