Camí de la immunitat

El 70% de la població adulta de la UE ja ha rebut almenys una dosi

Més de la meitat ja té la protecció completa

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Unió Europea (UE) ja ha posat almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus al 70% de la seva població, segons va anunciar aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. «La UE ha mantingut la seva paraula i l’ha complert. El nostre objectiu era protegir el 70% dels adults a la Unió Europea amb almenys una dosi al juliol. Avui hem aconseguit aquest objectiu. I el 57% dels adults ja té la protecció completa de la doble vacunació», va declarar la política alemanya en un comunicat.

Va afegir que aquestes xifres situen el club comunitari «entre els líders mundials», però va cridar a «mantenir l’esforç».

En aquest sentit, va avisar que la variant delta és «molt perillosa», per la qual cosa va instar a vacunar-se tothom que tingui l’oportunitat per protegir «la seva pròpia salut i la dels altres».

El perill de les variants

Va destacar que la UE «continuarà proporcionant suficients dosis de vacunes».

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, per la seva part, va sentenciar que la UE es pot sentir «col·lectivament orgullosa» i va remarcar que les projeccions indiquen que a finals d’estiu s’haurà aconseguit que el 70% de la població dels Vint-i-set tingui les dues dosis.

Notícies relacionades

De tota manera, va reiterar que l’amenaça de variants més contagioses és «present i real».

«Hem de tancar la bretxa d’immunitat i la porta a noves variants. Les vacunes han de guanyar la carrera a les variants», va asseverar Kyriakies, que també va fer una crida als ciutadans perquè «confiïn en la ciència i es vacunin».